Hirdetés

Odavághat az üzemidőnek a Samsung mobilok legújabb frissítése



|

Nem mindenkinél felhőtlen az öröm a One UI 5.1 megjelenése után.

Hirdetés

A Samsung még tavaly októberben tette elérhetővé a legújabb mobilos operációs rendszerét, az Android 13-ra épülő One UI 5.0-t, amely a gyártó egyre gyorsabban érkező szoftveres frissítéseinek köszönhetően már rengeteg készüléken szolgál.

A platform első nagyobb tuningját a Galaxy S23-szériával debütált One UI 5.1 hozta el, ami a napokban több régebbi modellre, így például az S22/S21/S20-sorozatokra, valamint a hajtogatós Z Flip4-re és a Z Fold4-re is eljutott, ám a jelek szerint nem sikerült tökéletesre.

Hirdetés

A SamMobile hívta rá fel a figyelmet, hogy a korábban megjelent készülékek tulajdonosai az internet több szegletében is arra panaszkodnak, hogy a One UI 5.1 telepítése óta sokkal gyorsabban merül a telefonjuk: erről szóló beszámolók olvashatók például a gyártó amerikai és európai fórumain, de a Redditen is.

Az érintettek a rosszabb üzemidő mellett melegedést is  tapasztalnak. A legtöbb ilyen poszt a tavaly megjelent Galaxy S22-szériát említi, de az S21-es modellek is szóba kerültek, így széles körű problémáról lehet szó. A hiba okát egyelőre csak találgatni tudjuk: az egyik lehetséges magyarázat, hogy a Samsung Keyboard áll a háttérben, egy redditező legalábbis azt vette észre, hogy a frissítés óta jóval több energiát fogyaszt a billentyűzete.

A felhasználó kapcsolatba lépett a Samsung ügyfélszolgálatával, ahonnan azt a tanácsot kapta, hogy törölje a billentyűzet gyorsítótárát és adatait, majd indítsa újra a készülékét. Ez valamelyest javított is a helyzeten, a módszer viszont az elmentett nyelvek, szimbólumok és gombkiosztás elvesztését okozza, így aki nem áll készen erre, annak érdemes lehet másik alkalmazásra váltania a javítás megjelenéséig.

A One UI 5.1 természetesen nemcsak gyorsabb merülést, hanem számos extrát is hozott a támogatott mobilokra, köztük a nagyobb szerkesztési szabadságot biztosító Expert RAW fotózással, a fejlettebb képjavítási funkcióval és az átdolgozott, dinamikusan változó időjárás widgettel. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.