Hirdetés

Érkezik az Apple saját hitelkártyája



|

Az Apple Pay után további pénzügyi hódításokra tör az Apple, állítólag olyan kártyán dolgoznak, ami helyettünk lesz okos.

Hirdetés

Az Apple nem csak most tervezi beledugni a lábujját a pénzügyi világ háborgó tengerébe (bocsánat, ez annyira szép képzavar, hogy le kellett írnom), hiszen az Apple Pay révén már van saját fizetési megoldásuk. Viszont a The Wall Street Journal információi szerint jön az almás hitelkártya, ami természetesen nem csak egy hagyományos plasztikkártya lesz, hanem a társalkalmazásnak köszönhetően segít is okosan költekezni.

Hirdetés

A kártyát állítólag már tesztelik, méghozzá a kifejlesztésében résztvevő Goldman Sachs szakértőinek segítségével. Arról nincs pontos hír, hogy lesz-e egyáltalán valódi, fizikai kártya formátum, vagy csak valamilyen virtuális megoldás készül, mindenesetre egy olyan alkalmazással is kiegészül, amely segít a kiadások és bevételek rendszerezése révén jobban átlátni a felhasználók pénzügyeit.

Egyrészt előre beállíthatják rajta például, hogy egy adott időszakban mennyi pénzt szeretnének maximálisan elkölteni, ilyenkor a rendszer a limit elérése előtt jelez, hogy érdemes odafigyelni a kiadásokra. Ugyanígy követi azt is az app, hogy milyen jutalmak, bónuszok járnak egyes költésekhez, kezeli a különféle pont- és kupongyűjtőket és egyéb extrákat. Emellett állítólag meslerséges intelligencia segítségével kapunk statisztikákat arról, milyen területen költöttünk egy adott időszakban a legtöbbet, hogyan oszlanak meg a kiadásaink például a háztartás, a szórakozás vagy épp az élelmiszerek között.

A sajtóinformációk szerint a kártya a MasterCard hálózatában működik majd, de arról nincs hír, hogy a tesztidőszak végeztével mikor lesz belőle bárki által használható termék, és elérhető lesz-e rögtön világszerte, vagy csak egyes országokban indul majd, és később bővítik a területet.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.