Hirdetés

Okos kijelzőt faraghat az iPhone-ból az iOS 17



|

Ahogy közeleg a bemutató, egyre izgalmasabbnak tűnik az Apple következő mobil operációs rendszere.

Hirdetés

Január környékén még arról szóltak a pletykák, hogy az ősszel érkező iOS 17 egy kifejezetten unalmas frissítés lesz, amely elsősorban a hibák kijavítására és a stabilitásra koncentrál majd. Azóta viszont több jelentés is alátámasztotta, hogy az Apple valójában egy egész tartalmas csomaggal készül az iPhone-tulajdonosoknak, benne például a Vezérlőközpont átdolgozásával, interaktív widgetekkel és néhány alkalmazás továbbfejlesztésével.

Az új rendszert várhatóan a WWDC fejlesztői konferencia június 5-én esedékes megnyitóján fogják leleplezni, így már nem kell sokat várnunk a hivatalos információkra, ám a pletykavonat addig sem lassít, és most egy újabb jelentés árulkodik az iOS 17-ről.

Hirdetés

A forrás ezúttal Mark Gurman, aki anno az elsők között írta meg, hogy a korábban vártnál nagyobb frissítés elé nézünk. A Bloomberg elemzője a legutóbbi hírlevelében arról számolt be, hogy az iOS 17 egyik fő újítása az okos kijelzős (Smart Display) üzemmód lesz. Ezt a mindig aktív képernyővel szerelt iPhone-okban teheti elérhetővé az Apple, ami jelenleg ugyan csupán az iPhone 14 Prót és 14 Pro Maxot jelenti, az operációs rendszer debütálására viszont már az iPhone 15 és 15 Pro is boltokba kerül.

Az okos kijelzős üzemmód horizontális megjelenítéssel működhet, például töltőre helyezett készülékekkel, legyen szó vezetékes vagy vezeték nélküli töltésről. Az iPhone ilyenkor hasznos információkat jeleníthet meg, hasonlóan az olyan dedikált eszközökhöz, mint az Amazon Echo Show vagy a Google Nest Hub. A funkció számára kapóra jöhetnek a bevezetőben említett felturbózott widgetek, amelyekkel interakcióba is léphetünk.

Ez persze még csak pletyka, de Gurman általában véve a megbízhatóbb szivárogtatók körébe sorolható, így még az is lehet, hogy beválik a jóslat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.