Hirdetés

Okosabb és erősebb Nvidia chipet kaphat a Nintendo Switch



|

Egy friss jelentés szerint a Nintendo és az Nvidia már javában dolgoznak az új komponensen, ami a hibrid konzol következő változatát hajtja majd.

Hirdetés

A Nintendo Switch új verziójáról már 2019 óta keringenek a pletykák, ám abban az évben "Pro" kiadás helyett végül csak az olcsóbb Switch Lite-ot, illetve az energiatakarékosabb Nvidia Tegra X1+ chippel hajtott ráncfelvarrást dobták piacra a japánok.

Idén azonban ismét beindultak a találgatások, miután a Bloomberg arról számolt be, hogy már 2021 végén megérkezhet a 7 hüvelykes OLED-panellel szerelt, 4K képes új Switch a Nintendo válaszaként a next-gen konzolokra. Ezzel vág egybe a híroldal legfrissebb jelentése is, mely szerint a japán vállalat az Nvidiával dolgozik együtt egy még erősebb chipen, ami elegendő kakaót biztosít a nagyobb felbontáshoz is.

Hirdetés

A Bloomberg szerint ez az új SoC már támogatni fogja az Nvidia DLSS-technológiáját, ami mesterséges intelligencia segítségével csökkenti a GPU terhelését. A jelentésben az áll, hogy ez lesz a kulcs ahhoz, hogy az új Switch-nek ne okozzon gondot a 4K-s megjelenítés.

A cikk ugyanakkor azt is hozzáteszi, hogy a játékoknak ehhez új kódra lesz szükségük, ezért valószínűbb, hogy a 4K-t inkább csak a később érkező címeknél élvezhetjük majd. A beszámoló megismételte a 7 hüvelykes OLED-kijelzőre vonatkozó pletykát is, a rajtot pedig továbbra is az év végi ünnepi szezonra várja, a jelenlegi Switch 299 dolláros áránál magasabb áron.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.