Hirdetés

Sokkal okosabb lesz a Gmail



|

A Google új fejlesztésével az eddig statikus e-mailek interaktív tartalmakká változnak, amelyekhez el sem kell hagynunk a levelező ablakot.

Hirdetés

A Google hivatalosan is elindította új technológiáját, amely AMP for Email névre hallgat. Hogy mi is ez az egész, inkább kezdjük onnan, hogy milyen volt idáig egy hagyományos elektronikus levél. Statikus. Tehát ha kaptunk egy e-mailt, abban volt szöveg, kép, csatolmány, formázások és linkek. Mostantól viszont "az e-mailen belülről" is elintézhetünk egy csomó mindent, mintha a küldő weboldalán járnánk.

Hirdetés

Tehát eddig, ha mondjuk küldött nekünk egy levelet egy közösségi oldal azzal, hogy valaki ismerősnek jelölt, legfeljebb annyit tehettünk, hogy ráböktünk a levélben szereplő hivatkozásra ("kattints ide, hogy visszaigazold Bélát!"), ekkor egy új ablakban megnyílt az adott közösségi szolgáltatás, ahol megnézhettük, ki is az a Béla, majd ha tényleg ismerjük, ott is tudjuk visszajelölni.

Az AMP azonban olyan dinamikus felületet kínál, amelyben már magán a levélen belül lehetőségünk van interakcióra, tehát például a levelezőből való kilépés, átkattintás nélkül, magában a levélben megnézhetjük Bélát és rá is kattinthatunk az "ismerem" vagy "nem ismerem" opciókra. Ez persze egy fiktív példa, de a Google az alábbi gifen egy Pinterest által küldött AMP-kompatibilis levélen mutatja meg, mi az újdonság előnye.

A Google igyekezett leszögezni, hogy a megoldás biztonságos marad, mivel csak olyan feladótól fogad el AMP leveleket, amelyeket előtte megvizsgál és jóváhagy.

Az AMP levelek egyébként nem csak a Gmailben olvashatóak, a webes Outlook, a Yahoo Mail és a Mail.ru is támogatja az újítást. A teljes körű bevezetés dátumáról még nem tudni, a Gmail esetében, fejlesztői előnézet formájában az üzleti G Suite felhasználók próbálhatják ki elsőként, de állítólag hamarosan mindenki képes lesz ilyen leveleket fogadni saját Gmailjében is.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.