Hirdetés

Okosabb lesz a Google képkeresője



|

Már nem csak a képeket láthatjuk, hanem a hozzájuk kapcsolódó legfontosabb információkat is - bár sajnos a nyílt tesztfázis idején még csak Amerikában.

Hirdetés

A Google úgy döntött, hogy a jövőben a képkeresések során nem csak magukat a képeket, hanem kapcsolódó, hasznos információkat is megjelenítene. Ha például híres épületeket nézegetünk, akkor az adott képre, keresési szövegre vonatkozóan kiemeli nekünk a kapcsolódó személyeket, helyeket és egyéb információkat a találati lista. 

Hirdetés

Ha ezekre az adatokra kattintunk, még több információhoz juthatunk. A Google most konkrétan a Knowledge Graph szekciót fejleszti tovább, ami 2012-ben jelent meg olyan adatbázisként, ami a keresések során a fő felület melletti panelben jelenik meg, a kereséshez kapcsolódó információkat közölve.

Az elmúlt években sokat bővült ez az adatbázis, már 500 milliárd tényt tárol 5 milliárd bejegyzéshez kapcsolódva. Persze egy képhez nem mindig könnyű pontos extra információkat csatolni, ezért a Google mélytanulási algoritmust használt az elemzésre, majd a képet tartalmazó weboldalon lévő szöveget is felhasználja ehhez, hogy valóban a legpontosabb és leginkább kapcsolódó adatokat láthassuk.

A mostani újítás még csak Amerikában, mobilos felületen érhető el, és nem is minden fotónál, tehát egyfajta nyílt és folyamatosan fejlesztett tesztfázisnak tekinthető. A jövőben azonban egyre több képet és nyelvet támogat majd, idővel valószínűleg Európába is eljut. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.