Hirdetés

Ilyen az, amikor nagy cégek ütik egymást



|

Az Amazon és a Google néha olyanok, mint az óvodai nagycsoport. És ahogy az oviban, itt is mindig a másik ütött először.

Hirdetés

Nem kérdés, hogy az Amazon megkerülhetetlen szereplője az online értékesítésnek, mint ahogy a Google sem egy alig hallható cégnév szerte a világban. És olyan aranyos, mikor ez a két brigád megpróbál a látszat szintjén polkorrekt módon kitolni egymással. 

Hirdetés

Most éppen úgy tűnik, az Amazonon a sor: a cégóriás úgy döntött, hogy a Google-féle Nest termékeket nem hajlandó forgalmazni, ami leginkább az intelligens termosztátokat, zárakat, és egyéb otthoni biztonsági eszközöket tartalmazza. A hírrel kapcsolatban sem az Amazon, sem a Google nem mondott semmit, de alighanem az lehet a háttérben, hogy előbbi cég nem is olyan régen vásárolta fel a Ringet, mely pontosan ilyen termékekben utazik. 

Ugyanakkor ott van a csavar a dologban, hogy az Amazonon csak a Google által közvetlenül értékesített Nest eszközök kerültek le a virtuális polcokról, viszont bármilyen harmadik fél árul Nestet, az továbbra is megtalálható az elektronikus áruházban. Hasonló a helyzet egyébként a Google Chromecast és a Home hangszórók esetében is, melyeket szintén nem fogunk megtalálni a direkt kínálatban, ellenben az Amazon FireTV és az Echo ott vannak, melyek a cég saját márkái.

Ez a cicaharc mondjuk nagy léptékben nem zavar sok vizet, legfeljebb annyit ér el vele a két civakodó fél, hogy az érdeklődők csak sokkal macerásabban tudják megtalálni és megvásárolni az őket legjobban érdeklő okosotthon-eszközöket... vagy konkrétan koppanás lesz a vége, mert az emberek a nagy keresgélés közben találnak valami harmadik márkát, és amellett döntenek. De persze tessék csak vitatkozni, az olyan felnőttes.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.