Hirdetés

Ilyen az Apple Homepod szétszedve



|

Habár az Apple úgy tervezte meg az okoshangszóróját, hogy ne nagyon lehessen szétszedni (és javítani), azért mégsem lehetetlen lebontani a nagyját. Mutatjuk, mi van a burkolat alatt.

Hirdetés

A HomePod szépen szól, és hozza a szokásos Apple minőséget, ráadásul úgy élvezhetjük Siri funkcióit, hogy iPhone-t használnánk hozzá, a HomeKit segítségével pedig intelligens otthonunkat is vezérelhetjük vele. Ám annak érdekében, hogy tudjuk, mi van odabent, mégis szét szedni valamelyest, és a Cnet csapata nem is volt erre rest. 

Hirdetés

Ahogy a videón is látszik, valójában nem lehet teljesen szétkapni az egész eszközt, mivel van egy masszív tömb, ami csak nagyfokú roncsolás árán nyitható meg, arra pedig most nem vállalkoztak. 

Anélkül, hogy túlzottan szétverték volna a 349 dolláros kütyüt, kiderült, hogy odabent olyan dolgok laknak, amit a régebbi, és a legújabb iPhone-okban is láthatunk, vagyis listaszerűen: 

Apple A8 APL1011 SoC, melyet az iPhone 6 és 6s-ben is használt a cég, illetve valószínűleg 1 GB RAM lakik odabent az az A8 chip alatt, 
- SK hynix H2JTDG8UD1CMR 16 GB NAND flash, 
- USI 339S00452 WiFi/Bluetooth modul, amiről úgy tudni, hogy ugyanaz a Broadcom BCM43572-t tartalmazza, mint az iPhone 8, a 8 Plus, és az iPhone X, 
- Apple/Dialog 338S00100-AZ áramellátásért felelős IC, 
- Texas Instruments TLC5971 RGB LED Drivers, 
- Cypress CY8C4245LQI-483 programozható PSoC (programmable-system-on-chip)

Persze a Homepodok igazi értékét nem feltétlenül az adja, milyen hardverekből állították össze őket, inkább az, mennyire ügyesenhasználja ki a különféle mesterséges intelligenciával és öntanulással kapcsolatos funkciókat, hogyan köti össze az egyes szolgáltatásokat - tehát milyen emberi módon képes olyan összetett feladatokat megoldani, mint amikor azt mondjuk neki: "a délutáni megbeszélésemre hívj egy taxit és szólj fél órával előtte, hogy fel tudjak öltözni". Mert valami ilyesmiért vesznek az emberek okoshangszórót elvileg.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.