Hirdetés

Pillanatok alatt okossá válhat a régi riasztórendszerünk



|

Drótos biztonsági rendszerünk pillanatok alatt modern nemzetbiztonsági központtá válik, és még csak annyiba sem kerül, mint egy gagyi kínai okostelefon.

Hirdetés

Tudjuk, hogy az otthoni riasztórendszer nem butaság, ám egy okosrendszer az igazi, de mit tegyünk, ha a régi drótos telepítést nem szeretnénk totál lecserélni, mert - teszem azt - nem kívánunk rá különösebben sokat költeni? A válasz egy Kickstarter projektben lapul. 

Hirdetés

A Konnected pontosan ezt kínálja, és mi sem jelzi jobban létjogosultságát, mint az, hogy bár csupán 25.000 dollárt kívántak rá összekalapozni, most, a cikk írásának pillanatában közel 120.000 dollár jött össze, és van még 13 nap a kampány végéig. Ahhoz pedig, hogy működjék, mindössze annyit kell tenni, hogy a meglévő rendszer áramköri lapját kivesszük, és betesszük a Konnectedét, ahol minden egyes port valamilyen érzékelőnek felel meg (ajtó, ablak, mozgás, füst, stb). 

A fejlesztők szerint még ha esetleg bonyolultul is hangzik a dolog, egyáltalán nem az, sőt, azt állítják, olyan az egész, mint egy termosztát beállítása, hiszen az új lapon is ugyanoda kell kötni mindent, ahol a régiben is volt. A Kickstarter leírása szerint akár még a 20 éves rendszerekkel is működik a megoldás, ugyanakkor az fontos kitétel, hogy az installálást követően szükség lesz egy SmartThings hubra, ami egy útválasztó, és többféle otthoni intelligens eszközt egyesít. A Konnected kiemeli, hogy nyílt forráskódú alternatíva is használható, mint amilyen a Home Assistant. 

Már csak néhány alapvető információ maradt hátra, mint például az, hogy a kiszállítás valamikor 2018. februárjában várható, 69 dolláros áron, mely napi árfolyamon számolva 18.000 forintnak felel meg. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.