Hirdetés

Mit tudhat a negyedmillió forintos bornyitó?



|

Minden annyiba kerül, amennyiért megveszik, de még ez sem lehet indok egy 250 000 forintos bornyitóra. Vagy mégis?

Hirdetés

Akad a luxusnak egy olyan foka, amikor már valóban nem számít, hogy mi mennyibe kerül, de azért ahhoz különös indok kell, hogy a pár ezer forintosként már bőven megfelelő borbontók helyett az ember egy 1.000 dolláros (napi árfolyamon 252.000 forint) modellt válasszon. Ami egyébként tényleg sokat tud, csak baromi drágának hangzik. 

Hirdetés

A CES 2018-on már bemutatkozott, és a chicagói International Home + Housewares Shown újfent látható volt a Coravin Model Eleven, ami nem más, mint egy bornyitó, ám nem a klasszikus dugóhúzó formát kell elképzelni, hanem valami sokkal bitangabb eszközről van szó. Az ezerdolláros kütyü anélkül nyitja a borunkat, hogy kihúzná a parafát, mindemellett argongázzal igyekszik biztosítani, hogy a megkezdett palackban lévő nedű még jó darabig fogyasztható legyen. Ja, és Bluetooth kapcsolaton keresztül simán összeköttetésbe lép a telefonunkkal, tehát okos is. 

Működését tekintve úgy néz ki a dolog, hogy rátesszük a palack nyakára (ha csavarós, és nem dugós, akkor baj van, ilyenkor semmit nem ér a negyedmilliós nyitó), majd pedig beállítjuk rajta, hogy mennyi bort szeretnénk kitölteni a poharunkba. A dugóba fúródó "tűn" keresztül jön az ital, melynek helyét a Model Eleven argongázzal tölti fel, ami megakadályozza, hogy oxigén kerüljön a palackba, így továbbra is megmarad a bor eredeti aromája. 

A Bluetooth ott jön a képbe, hogy az eszközhöz létezik egy Coravin Moments nevű alkalmazás, mely egyrészt nyomon követi a nyitóban lévő argon szintjét, figyeli az akkumulátor töltöttségét, és figyelmeztet, ha tisztításra van szükség. Mindemellett az app javaslatokat is ad arra, hogy milyen borkülönlegességeket fogyasszunk, melyeket az alapján határoz meg, hogy mit szándékozunk enni. Innentől kezdve mindenki eldöntheti, hogy vajon ér-e negyedmilliót az eszköz, és egyáltalán, szüksége van-e ilyesmire.  

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.