Hirdetés

Amerika okosfegyverekkel küzdene az idióták ellen



|

Egyesek szerint biometrikus fegyvereket kellene árulni, hogy kevesebb legyen a felesleges erőszak.

Hirdetés

Megoszlanak a vélemények arról, hogy a tengerentúlon mennyire jó dolog a fegyverviseléshez kapcsolódó jog, de az olykor felbukkanó iskolai lövöldözések kapcsán talán arra hajlik a mérleg nyelve, hogy mégsem a teljes szabadság a legmegfelelőbb megoldás. És ahol az elméleti véleményütköztetés csődöt mond, ott segíthet a technika.

Hirdetés

Joe Biden, egykori alelnök szerint mindenképpen cselekedni kell, és szerinte ideje lenne végre bevezetni az okosfegyvereket, ami annyit tesz, hogy nem lenne szabad úgy eladni egyet sem, hogy ne legyen hozzájuk kapcsolódó biometrikus regisztráció. Biden szerint az lenne megfelelő, ha a ravaszt csak úgy húzhatnák meg a használók, hogy előtte az ujjlenyomatukat regisztrálták, és a fegyver ezt azonosítani tudná, tehát egy fegyverhez csak egyetlen használót lehetne rendelni. 

Az Obama érában Ed Markey képviselt valami hasonló elgondolást, és akkoriban azt javasolta, hogy az újonnan vásárolt lőfegyverekben eleve benne legyen a biometrikus azonosító, míg a régebbieket három éven belül szereljék fel vele. Azt konkrétan nem tudni, hogy Joe Biden miként képzeli el az intelligens fegyverek bevezetését, az viszont biztos, hogy a fegyverlobbi igencsak húzza a száját már most is, de ez nem csoda, hiszen így vélhetően csökkenne a forgalmuk.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.