Hirdetés

Minél okosabb az otthonunk, annál jobban félünk miatta



|

Jó az, ha intelligens otthonban élünk, csak éppen közben az emberek kétharmada úgy gondolja, egyáltalán nincs biztonságban.

Hirdetés

Amikor olyan termékekről van szó, melyek a világhálóra kapcsolódnak, elkerülhetetlen, hogy felmerüljenek a biztonsággal kapcsolatos kérdések. Most azonban nem a virtuális támadásokról lesz szó, hanem a fizikai jellegű védelemről. Egy nem reprezentatív felmérés 1500 megkérdezettjeinek válasza alapján azonban olybá tűnik: lehet akármilyen intelligens egy otthon, az emberek jelentős része mégis úgy gondolja, hogy a bunkósbot nagyobb biztonságot nyújt, mint például egy intelligens kamera. 

Hirdetés

A megkérdezetteknek mindössze 34 százaléka válaszolta azt, hogy az intelligens otthoni eszközök védelme kellő biztonságot nyújt, míg a maradék jobban hisz a rendőrségben, polgárőrségben, önkéntes alapon szerveződő őrjáratokban, tradicionális riasztórendszerekben. Érdekes módon a megkérdezettek fele úgy gondolja, a virtuális biztonsági rendszerek inkább csak abba a hitbe ringatják a felhasználókat, hogy nem lesz semmi baj, minthogy ténylegesen megvédenék őket. 

A felmérés másik érdekessége viszont azt is megmagyarázza, hogy miért ily nagy az ellenérzés, ugyanis a válaszadók bő fele egyszerűen nem lenne hajlandó annyi pénzt rááldozni az okosotthonára, amennyiből ténylegesen jól működő védelem alakítható ki. Így persze könnyű azt mondani, hogy inkább egy kivonuló biztonsági szolgálat, mint okostelefonos riasztás. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.