Hirdetés

Félmillió otthon éghet porrá egyetlen rossz kütyü miatt



|

Az ember azért vesz füstérzékelőt, hogy ne égjen le a háza. Aztán kiderül, hogy ettől függetlenül mégis megtörténhet a baj.

Hirdetés

A füstérzékelő jó dolog, és ezt bárki alátámaszthatja, akinek csak azért nem üszkös falak maradtak az otthonából, mert időben érkezett a riasztás. Ám mint minden elektronikus dolog, az érzékelő is elromolhat, akkor pedig nagy a baj. 

Hirdetés

A tengerentúlon 500 000 füstérzékelőt hívott vissza a Kidde nevű cég, miután kiderült, hogy nem képesek ellátni a feladatukat a PI2010 és PI9010 jelű sorozatokból. A szóbanforgó modellek elején kapszula alakú kitüremkedés van, és egyébként duplaérzékelősek, de hiába, ha meg se mukkannak, miközben lángra kap az ingatlan. Egészen pontosan 2016. szeptembere és 2018. januárja közben az Egyesült Államokban 452 000, míg Kanadában 40 000 darab talált gazdára, és ezek mindegyikét hívja vissza a gyártó.

Mint kiderült, a modellek azért nem teljesítik feladatukat, mert a gyártási folyamat közben a két szenzor körül az egyiken rajta maradt valamiféle védősapka, így nem tudja ellátni funkcióját. A gyártó azonban óvva int bárkit, hogy szétszedje az eszközt, és maga próbálja meg eltávolítani a felesleges alkatrészt. A rossz érzékelőkkel összefüggésben szerencsére nem történtek káresetek. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.