Hirdetés

Mostantól ne igyál, ha asszisztenst használsz



|

Ha kissé pityókásan hülye sms-eket vagy csevegőüzeneteket küldesz a barátaidnak, az csak ciki. De ha részeg gagyogás miatt pénzt utalsz el nekik, az már elég fájdalmas élmény lehet másnap.

Hirdetés

Természetesen nem abból indulunk ki, hogy mindenki, akinél működik a Google Assistant, életvitelszerűen iszik, csak kellett valami erős felütés ahhoz, hogy hírt adjunk egy olyan friss funkcióról, amely tegnaptól könnyedén megjelent a gigacég digitális asszisztensében.

Hirdetés

A Google Pay segítségével mostantól az Android és iOS felhasználók peer-to-peer módon, tehát egymás között közvetlenül küldhetnek pénzt, amihez nem kell mást tenni, mint annyit mondani, hogy "hé, Google, küldj 50 000 forintot Sanyinak". És hopp, máris könnyebbek vagyunk az említett összeggel, míg Sanci barátunk ennyivel tollasodik. Oké, ez így nem teljesen igaz, hiszen még csak a tengerentúlon érhető el, és csupán angol nyelven, de idővel tutira ide is elér a dolog. 

Az új szolgáltatás áprilisban már az okoshangszórókra is megérkezik, aminek kiemelt érdekessége, hogy tovább élezi a küzdelmet a Google és az Amazon között, hiszen mindkét cég azon van, hogy a formálódóban lévő digitális világ tortájából minél nagyobb szeleteket hasítson ki. A viaskodás valóban kőkemény, hiszen konkurenciaként ott az Amazon Pay, ráadásul a Daon nevű szoftvergyártó cég éppen azon munkálkodik, hogy banki utalásokat is lehessen végrehajtani Alexán keresztül. 

És hogy jön ide az ivás? Elég egyszerű a dolog, hiszen képzeljük el azt a szituációt, hogy cimboráinkkal kedélyesen kocsmázunk, mígnem egyiküknek elfogy a pénzük, és ilyenkor bizony könnyedén rávehetnek arra, hogy egyetlen mondattal digitálisan adjunk nekik kölcsön. Persze csak "max a következő hétvégéig", de akkor is...

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.