Hirdetés

Ha nehezen ébredsz, elég egyetlen utasítás és jó lesz a reggeled



|

Nehezen ébredők tudják csak igazán értékelni azt a fejlesztést, amit a Google Home fog kapni hamarosan.

Hirdetés

Aki nehezen ébred, az tudja, hogy micsoda erőfeszítésbe kerül csipás szemmel és ködös aggyal egy csomó dolgot sorban végigcsinálni reggel: kimászni az ágyból, felkattintani a villanyt, feljebb tekerni a fűtést, bekapcsolni valami háttérzenét, közben pedig levenni a némítást a telefonról. Arról már hallottunk, hogy a Google Home kap egy olyan funkciót, amivel egyetlen utasításunkra mindez azonnal megtörténik, most azonban úgy tűnik, hamarosan tényleg megérkezik a frissítés. 

Hirdetés

Az elmúlt hónapban szárnyra kaptak olyan hírek, miszerint a Google Home egy új tulajdonsággal bővülne, mely a Routines nevet kapja, ami a gyakorlatban nem más, mint az, hogy egyetlen utasításunkra több dolog is történik egyszerre, ami tulajdonképpen olyan, mint a makrók. Habár az óriáscég hivatalosan elég keveset árult el az új funkcióról és a frissítés érkezéséről, szóbeszéd szintjén a jól értesült források mégis elég sokat tudnak róla. Sőt, a kellően szemfülesek észrevehették, hogy már élesedett egy támogatói oldal, amiből könnyen kitalálható, hogy a Routines elvileg hamarosan megérkezik, hiszen mi értelme lenne egy távoli megjelenéshez aktiválni az oldalt már most. 

Azoknak, akik nincsenek képben, hogy miről is van szó, röviden annyit érdemes tudni, hogy az új funkció összesen hat rutint tartalmaz, melyek különböző napi élethelyzetekhez igazodnak, úgymint "jó reggelt, lefekvés, elmegyek otthonról, hazajöttem, munkahelyi ingázás (oda és vissza, így jön ki a hat)".

Amennyiben például a "jó reggelt"-et választjuk, az utasítás hatására a Google Home kilépteti a telefont a némított módból, felkapcsolja a világítást (amennyiben szükséges), feljebb csavarja a fűtést, és ha olyan a konyhai felszerelésünk, akkor akár még a kávéfőzőt is bekapcsolja. Mindezt egyetlen parancs hatására, ami - valljuk be - egészen hasznos dolognak tűnik, miközben kómásan küzdünk azért, hogy elindítsuk a reggelünket. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.