Hirdetés

Újabb értékes céget szippant be a Google



|

Van olyan, amikor egy cég felvásárol egy másikat, az viszont névleg továbbra is önállóan működhet. Aztán egy idő után a vevő úgy látja, ideje rövidebbre húzni a pórázt.

Hirdetés

Nincs is olyan rég, hogy az okosotthon témakörben az egyik cikkünkben sűrűn emlegettük a Nest nevét, kiemelve, hogy eléggé meghatározó cég a szegmensben. Csoda hát, ha egy olyan óriás, mint a Google, szemet vetett rá? 

Hirdetés

A mostanában kifejezetten gyorsan növekvő piacon az Amazon és az Apple elég komoly konkurenciát jelentenek, így mindenki akkor cselekszik helyesen, ha előre menekül. Ugyanakkor a Nest bevonása valójában nem a hagyományos értelemben vett felvásárlás, hiszen az már 2014-ben megtörtént, ám a leginkább a termosztátokról, kamerákról, biztonságról ismert cég azóta is nagyfokú szabadságot élvezett. Nos, ez az, aminek most vége, legalábbis annyiban mindenképpen, hogy a Google erősen magához szorította, megszüntetve azt az orbitális pályát, amin eddig a Nest keringett. 

2014 óta a Nest megnégyszerezte személyi állományát, és sok-sok millió eszközt adott el világszerte. A mostani lépés azzal magyarázható, hogy a Google szeretne még több otthoni eszközben jelen lenni, és ehhez az kell, hogy az általa fejlesztett AI is mind több kütyüben ott legyen, ráadásul a lehető leghasznosabban. 

A Nest egyébként még az okosotthon-kütyük között is egész újítókat készít, például egy mesterséges intelligenciával felvértezett termosztátot, amely nem csak azt tudja, mint a versenytársai (tehát például előre beállíthatjuk, mikor milyen hőmérsékletet szolgáltasson és elérhetjük mobilon is). A harmadik generációs Nest learning Thermostat ugyanis odafigyel a napirendünkre, és automatikusan lejjebb kapcsolja a fűtést és kikapcsolja a bojlert, amikor például hétköznapokon munkába megyünk, és úgysincs szükség ezekre a szolgáltatásokra - amikorra viszont hazaérünk, már újra felfűti a lakást és bekapcsolja a bojlert is. A nagy kijelzőn és az okostelefonos appon pedig azt is mutatja, hogy az öntanuló mechanizmussal mennyi energiát spóroltunk meg.

Ezen kívül van náluk kül- és beltéri biztonsági kamera, okos füstérzékelő, de akár biometrikus alapon működő ajtózár is. Kíváncsiak vagyunk, a Google szorosabb irányítása alatt még jobban felfutnak-e ezek az eszközök.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.