Hirdetés

A legjobb otthon-okosító ajándékok karácsonyra



|

Viharos gyorsasággal közelednek az ünnepek, ideje hát venni valamit. Mondjuk olyasmit, ami frankó dolog egy okosotthonban.

Hirdetés

Bő két hét, és beköltözik az otthonokba a szeretet, a béke, és az áldás, meg persze a gesztenyés pulyka, a karácsonyfa és egyéb szépségek. Előtte viszont még ott a stressz, hogy kinek mit vegyünk, és miért nincs olyan, amilyen pont kellene, meg amúgy is, soha nem fog ideérni, mert a posta elkeverte, és egyébként is...De ha már ajándékozás, akkor lássuk, milyen okoskütyüket vegyünk szeretteinken keresztül magunknak, otthonra. Persze nem feltétlenül csak ezek vannak, viszont szemezgettünk egy kicsit az okosotthonok témakörében, mert nincs is szebb, mint egy ideinél többet tudó lakókörnyezettel rákészülni 2018-ra, ugyebár.

Hirdetés

Habár idehaza még csak a legelvetemültebb fanatikusoknál vannak jelen az okosotthonra jellemző eszközök, mindenképpen érdemes odafigyelni rájuk, hiszen a jövő nem a felhúzhatós ébresztőóráé, meg a kazettás magnóké. 

Jöjjön hát elsőként a Google Home Mini, ami a gigacég válasza az Amazon Echo Dotra, és a tesztek alapján kijelenthető, hogy hangminőségre jobb is, mint vetélytársa. Igaz, akadnak negatívumai is, de egy 50 dolláros eszköz esetében ezek a bibik viszonylag megbocsáthatóak, főleg úgy, hogy egyébként meg igen jól működik együtt az asszisztenssel, szóval tisztára a jövő. 

Másodikként említjük a Google Chromecast 2.0-t, mellyel bármilyen tévét a hálózatunkra tudunk kapcsolni, és máris indulhat a stream, hogy ne csupán telefonon vagy táblagépen lássuk a tartalmakat, hanem egy normális méretű felületen is megjelenjenek, mindössze 35 dollárért. 

Azoknak, akik imádnak énekelni a zuhany alatt, jó szívvel ajánljuk a H2oVibe Rain zuhanyfejet, melynek beépített hangszóróján keresztül a wifin továbbított zenék dallamai csendülnek fel, miközben megtisztulunk. Egyebekben a fej levehető, tehát igazából bárhol használhatjuk, csak elég bután fogunk kinézni egy zuhanyrózsával a kezünkben mondjuk egy játszótéren, a gyerekekre vigyázva. Ára 36,95 dollár, de minden cent jó helyre megy. 

A fények kedvelőinek egyértelmű választás lehet a Philips Hue White Starter Kit, bár ára már kicsit borsosabb, mint az előbbiekben sorolt eszközöknek, de a 76 dollárért egy igazán jó kis csomagot kapunk két izzóval (melyek a gyártó szerint akár 15.000 órát is kibírnak) és egy HUB-bal. Ráadásul az izzók egyéb okoseszközökhöz is kapcsolhatók, legyen az termosztát, telefon, vagy éppen a zárak. 

És ha már okosotthon, meg Wi-Fi, akkor nem maradhat ki a router sem, de itt nem említenénk konkrét típust, hiszen valahol vallási jellegű a dolog, hogy ki melyikben hisz, és kinek a TP-Link, kinek az ASUS. Mindenesetre normális útválasztót már bő 10.000 forintból is tudunk vásárolni, ráadásul jól is néznek ki. Relatíve. 

Remek ajándék lehet a robotporszívó is, melyről több cikket is írtunk, de legutóbb a Roomba volt terítéken azzal, hogy egy halom új funkcióval gazdagodott a repertoárja. Egy robiszittyó amúgy is hasznos, és nem csak azért, mert a macskát ráültetve viccesen néz ki, hanem azért is, mert amíg mi távol vagyunk, simán feltakarít, és nem zavar vele senkit. A Roomba-család legolcsóbb tagja 70.000 forint körül kezdődik, míg a kevésbé neves darabokat akár 30.000 forint alatt is megkapjuk. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.