Hirdetés

Megvan az idei karácsony nyertese



|

Az Amazon elégedetten csettinthet, mivel a népek az egyik termékét úgy viszik, mintha nem lenne holnap.

Hirdetés

Ahol a karácsony, ott a szeretet, és ahol a szeretet, ott bizony kinyílnak a pénztárcák és törnek a malacperselyek, aminek az Amazon igencsak örülhet. 

Hirdetés

Az internetes kereskedőóriás egy közleményben tudatta bolygónk lakosságával, hogy az ünnepek előtti bevásárlóroham alkalmával több tízmillió Alexa-képes eszköz talált gazdára, ami elképesztően nagy szám. Olyannyira, hogy akadnak is problémák a kiszállításban, de ez feltehetően édes bosszúság a gyártónak. A legjobban fogyó kütyü egyébként az Echo Dot volt, mely nem más, mint egy leginkább hoki pakkra emlékeztető hangszóró, ami az összes kategóriát tekintve abszolút győztesnek tekinthető. 

Az eszköz a 2017-es év egyik slágerkategóriáját képviseli, hiszen a lakásban elhelyezett hangszórós-mikrofonos okosasszisztensek nemzetközi szinten nagyon kapósak voltak, több más nagy gyártó is rárepült a kategóriára. Tulajdonképpen az okostelefonos mesterséges intelligenciák, asszisztens-appok különálló verziójáról van szó, amitől megkérdezhetjük, milyen lesz az idő, lejátszathatjuk vele kedvenc dalainkat a netről, de akár olyan komplex feladatokra is használhatjuk, mint például egy jóféle étterem megkeresése, amelyre a kütyüvel asztalt is foglaltathatunk, majd beállítjuk, hogy szóljon ránk, amikor el kell indulnunk, és hívjon egy Ubert. Persze Magyarországon az ilyen jellegű megoldások tömeges elterjedésére még várni kell, talán jövőre... vagy azután... vagy a fene tudja.

Az Amazon egyéb téren is elégedett lehet, mert a sajtóközleményből az is kiderül, hogy négymilliónál is többen próbálták ki a Prime lehetőségét, vagy vásároltak Prémium tagságot a kétnapos kiszállítás reményében. Apró érdekesség továbbá, hogy az Amazon Music ünnepi időszakában Michael Bublé volt az egyik legnépszerűbb a Christmas című albumával, illetve a legtöbbet streamelt nóta az egyébként már unásig ismert Mariah Carey nóta, mégpedig az "All I Want For Christmas Is You". 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.