Hirdetés

Új fronton támadtak a kriptovaluta-bányász hackerek



|

Több ezer okostévét és telefont kényszerítettek bányászatra azok a hackerek, akik Kínában támadtak. Nemsokára világszerte ez lehet az új módszer.

Hirdetés

Miközben a fél világ csak most ízlelgeti, mi is az a kriptovaluta, elég sokan vannak, akik ilyen vagy olyan módszerrel azon vannak, hogy minél nagyobb bányászati teljesítménnyel rendelkezzenek, és ennek érdekében semmitől sem riadnak vissza. 

Hirdetés

A kiberbiztonsággal foglalkozó kínai cég, a Netlab360 jelentése szerint egy frissen kiderült esetben nem kevesebb, mint 7000 eszközt fertőztek meg azok a támadók, akik Androidos tévéken és telefonokon keresztül próbálták fokozni bányászati tevékenységüket. Céljuk az volt, hogy a Monero nevű kriptovalutából próbáljanak minél nagyobb mennyiségre szert tenni úgy, hogy megnyitható portokat kerestek, melyeken keresztül az eszközök az internettel kommunikálnak. 

A hackerek az 5555-ös porton át fértek hozzá az androidos okostévékhez és telefonokhoz, majd egy férget telepítettek azokra, melyek további megtámadható eszközöket kerestek. A Google, mely az operációs rendszert fejleszti, nem kommentálta az eseményt, ugyanakkor a támadásról hírt adó cég szerint aggodalomra ad okot, hogy az említett port a támadást megelőzően is nyitva volt, tehát a hackerek előtt gyakorlatilag eleve szabad volt az út. A probléma ebben az esetben tehát leginkább az, hogy a felhasználók nem is tudnak róla, milyen sebezhetőek, ráadásul míg elég sokan tisztában vannak azzal, hogy például a számítógépen megfelelő védelmet szükséges telepíteni, a tévéjük esetében könnyedén elfeledkeznek erről.

Mivel szép lassan egyre több olyan okoseszköz terjed el a világban, amely alkalmas számítási feladatok elvégzésére (tehát van benne valamiféle miniszámítógép) és kapcsolódik az internethez, a szakértők szerint ezeket egyre gyakrabban találhatják meg olyan támadók, akik ezen eszközök erőforrásait akarják saját javukra kiszolgálni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.