Hirdetés

A biztonsági őrök is kezdhetnek félni



|

A robotok ugyebár jönnek, és elveszik a munkánkat - ami persze egy kissé túlzó pánikkeltés, de tény, hogy a biztonsági őrök feladatainak egy részét tényleg jobban képesek elvégezni.

Hirdetés

Még az év elején írtunk arról, hogy elkezdhet remegni a pizzafutárok térde, erre most kiderül, hogy már a biztonsági őrök sem érezhetik magukat biztonságban, hogy ezzel a szerencsétlen szóviccel éljünk. Bocs, agyunkra ment a 36 fok, mindenesetre magyarázzuk, miért is ijesztgetjük szegény szekuritiseket.

Hirdetés

Az LG a szintén koreai SK Telecommal karöltve egy olyan 5G roboton dolgozik, ami felhőalapon, önállóan dolgozva kapcsolódnak az SK 5G hálózatához. A tervek szerint ezek a robotok kiválóan alkalmasak lennének arra, hogy a hét minden napján, napi 24 órában lássanak el őrző tevékenységet gyárakban, és egyéb olyan létesítményekben, melyeknél szükség van erre. Az SK Telecom a saját fejlesztésű mesterséges intelligenciáját adná a projekthez, mely nem csupán az adatfeldolgozás teljesítményét javítaná, hanem támogatná a többi robottal való interakciót. 

A két cég annak a lehetőségét is kutatja az "eSpace" nevű program keretein belül, hogy a robotok fotókat és adatokat gyűjtve egyfajta virtuális világot építsenek fel. Nem véletlen, hogy az LG ilyen erőteljesen figyel a robotos piacra, hiszen tavaly hozta létre az ezzel foglalkozó divízióját, illetve 2017-től kezdve takarító és útbaigazító robotjai dolgoznak az Incheon Nemzetközi Reptéren, sőt néhány gépi munkaerő előfordul egyes éttermekben is.

Szóval persze egyelőre nem arról van szó, hogy jönnek azok a robotok, amelyek teljesen elveszik a biztonsági őrök munkáját, senkit nem fog egy gép-testépítő kipenderíteni a szórakozóhelyről, ha kéretlenül vegzálja a csajokat enyhén illuminált állapotban, viszont a mesterséges intelligenciával megtámogatott kamera-hálózatok egy csomó olyan dolgot is tudnak, amit a humán kollégák nem. Például egy ember nem lehet ott egyszerre több helyen, nem láthatja át egy szórakozóhely, egy gyár vagy egy iroda összes szegletét. Ráadásul az öntanuló rendszer képes észrevenni olyan személyeket, akik például szerepelnek valamilyen bűnügyi nyilvántartásban (vagy szimplán az adott hely nemkívánatos vendégeinek listájában), és gyanús, veszélyes cselekményekre is hamarabb felhívhatja a figyelmet.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.