Hirdetés

Brutális felbontású tévét villant az LG



|

Persze a jó értelemben, hiszen míg a legtöbben a 4K előnyeit sem tudják kiaknázni, a koreai gyártó már duplázna.

Hirdetés

Közeledik a CES, és mint ahogy mindig lenni szokott ilyenkor, a gyártók egyre másra szivárogtatják ki a híreket, hogy miket fognak majd bemutatni a jövő héten Vegasban. 

Hirdetés

Az LG-nél nem azzal a bizonyos matériával gurigáznak, mert úgy döntöttek, a 4K már a múlté, ideje valami másban gondolkodni, ennek örömére bemutatták a világ első 88 hüvelykes (224 centiméteres!) 8K televízióját. Tekintve, hogy a szórakoztatóelektronikában is elég komoly tempóban megy a fejlődés, egyáltalán nem kizárt, hogy amit első hallásra csak amolyan hóbortos melldöngetésnek vélünk, az néhány éven belül szabvány lesz. Mindenesetre annyi biztos, hogy a 7860x4320 felbontás tizenhatszor több, mint amit a Full HD nyújt, és még az UHD-nak is több, mint négyszerese. 

Az LG tévéjének további érdekessége, hogy mivel a kijelző OLED technológiás, nincs szükség háttérvilágításra, így egyrészt kellően vékony, másrészt a kevesebb alkatrész miatt valamivel olcsóbb lehet a tömeggyártás, illetve energiafelvétele is kedvező. Az már más kérdés, hogy egy 224 centis OLED tévé ilyen felbontással jelenleg még tömeggyártásba kerülve is inkább a szemfényvesztés kategóriába lenne sorolható. Természetesen nem technológia szempontjából, hanem amiatt, hogy a bevezetéskor vélhetően olyan árcédula fityegne rajta, amitől még Kalkuttai Szent Teréz is kijönne a sodrából. Ám a megjelenés odébb van, és az LG is inkább koncepcióként mutatja be a termékét, semmint az elkövetkező hónapok egyik lehetséges árucikkeként. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.