Hirdetés

Mégis mit tud egy millió forintos hűtőgép?



|

A kevesebb néha több, gondolta a gyártó, és újra feltalálta a funkcionális kijelzőt.

Hirdetés

Az elmúlt években nem volt olyan CES, hogy ne lettek volna szép számmal háztartási eszközök, és most sincs ez másként, így többek között ott van a Whirlpool, ami olyan hűtőt mutatott be, mely szembe megy a trendekkel, és pont ezért szerethető. 

Hirdetés

A gyorsan és könnyen megjegyezhető nevű Whirlpool WRFA94CIHN egy 4 440 dolláros (tehát nagyjából 1 millió 150 ezer forintos) okoshűtő, ami a Samsung által Family Hubnak, az LG által pedig InstaView ThinQ-nek nevezett termékeknek megy neki, ám nem szokványos módon. Különlegessége abban rejlik, hogy nem kínál hatalmas érintőkijelzőt, mint konkurens társai, hanem csupán néhány hüvelykes felület áll rendelkezésre az információk felmutatására és a megfelelő funkciók elindítására.

Nincs tucatnyi alkalmazás sem, sokkal inkább a használat megkönnyítése a cél, semmint a rengeteg felesleges sallang. Nincs kijelzőről elérhető böngésző, és soha nem érezzük úgy, hogy az okoshűtő nyomást gyakorolna ránk azzal, hogy túl sok választási lehetőséget kínál, vagy felesleges tanácsokkal traktálna. 

Kitakarítanád a kissé koszos belsejét? A Whirlpool terméke máris felfüggeszti a hűtést, hiszen a nyitott ajtó miatt úgysincs értelme, sőt, szünetelteti az erre irányuló hangjelzést is. Nem szabad azonban azt hinni, hogy híján lenne az okos funkcióknak, hiszen akad Amazon Dash integráció, mely a számunkra fontos virtuális gombokat jeleníti meg a kijelzőn, igaz, nem ingyen, cserébe viszont egyetlen gombnyomással rendelhetünk kávét, vagy éppen pelenkát. 

Mindezek mellett a Whirlpool nem volt rest lopni sem a jóktól, így megtalálható a "door-within-door" tulajdonság, tehát az ajtón belüli ajtó, amit az LG dobott be a köztudatba, és annyira bevált, hogy a többiek azonnal lenyúlták. Úgy tudni, hogy a gyártó az új okoshűtőt valamikor a tavasszal fogja piacra dobni, és ha valaki nem szereti a bőség zavarát, ugyanakkor mégis fontos neki, hogy haladjon a korral, alighanem megfelelő választásnak fogja találni. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.