Hirdetés

Két lábbal taposhatunk a Nokián!



|

Bár a legtöbbünknek a Nokia hallatán kapásból a kétezres évek elejének strapabíró slágermobilja, a 3310 jut eszünkbe, de van a cég szortimentjében más is, amit ráadásul lábbal illethetünk.

Hirdetés

Legtöbben nem szeretünk mérlegre állni, mert jellemzően többet mutat, mint amit látni szeretnénk, de ha már mégis így kell tenni, akkor érdemes számításba venni a Nokia termékeit, melyek az okosmérleg kategóriában állnak rajtvonalhoz. 

Hirdetés

Érdemes tudnunk, hogy mennyire kívánunk intelligens súlymérést, hiszen a cég az egészen alap kiviteltől a szépen felextrázottig kínál alternatívákat. A legegyszerűbb szimplán a Body névre hallgat, míg a legokosabb a Body Cardio-t kapta a keresztségben, és már ezekből is következtethetünk arra, hogy melyikük mit tud. Az biztos, hogy egyszerűen szinkronizálhatóak az olyan Nokia aktivitásmérőkkel, mint amilyen például a nem különösebben drága Go, vagy a vízálló Steel, mely elsőre olyan, mint egy hagyományos karóra. A felszín alatt azonban sokkal több van, hiszen alapvető aktivitásmérő funkciókat is képes ellátni, melyeket a telefonunkkal összehangolva elemezhetünk. 

De térjünk vissza a mérlegekre, melyek különlegessége, hogy az előző napi lépésszámot is mutatják, illetve képesek diagramon ábrázolni mindezt. Amennyiben a Body Cardio kivitelt vezeték nélküli hálózatra csatlakoztatjuk, még az aktuális időjárást is mutatja, ami nem jön rosszul akkor, ha a reggeleinket futással kezdjük, ám még nem néztünk ki az ablakon, vagy esetleg szeretnénk tudni, hogy a nap hátralévő részében mennyi esélyünk van aktivitás közben elázni. 

Érdekesség, hogy a Cardio korábban olyasmit tudott, amit intelligens mérleg körökben nem nagyon szokás, ugyanis figyelte az aorta pulzushullám sebességét (PWV), ám szabályozási gondok miatt a Nokia ezt a funkciót januárban szoftveresen eltávolította. Ezzel a lépéssel a legnagyobb gond, hogy így igazából nem sok értelme van megvenni a Cardiót, hiszen bőségesen kiszolgál bárkit a sima Body. 

Kapcsolatok terén Wi-Fi és Bluetooth áll rendelkezésre, melyeken keresztül az ingyenes Nokia Health Mate alkalmazással kommunikál a mérleg, és automatikusan szinkronizálja a tárolt adatokat, melyeket aztán mindenféle grafikonok képében tárja elé, hogy azokból a megfelelő konzekvenciákat levonhassuk. Akinek úgy tartja kedve, különféle célokat is beállíthat magának, és mindezt 100 dolláros áron, ami körülbelül 25.000 forintnak felel meg. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.