Hirdetés

A lakásodba költözik a Mozilla



|

Eddig a Mozilla neve gyakorlatilag a Firefox böngészővel volt egyenlő, de most valami teljesen másba vágták a fejszéjüket.

Hirdetés

Amennyiben a Mozilla nevét halljuk, akkor legtöbbünknek a Firefox jut eszünkbe, és ez nem is csoda, hiszen az egységsugarú felhasználó nagyjából csak ilyen formában találkozik a céggel. Holott aki ma szeretne megmaradni a piacon, az nem feltétlen engedheti meg magának, hogy csak egyfelé koncentráljon.

Hirdetés

A Mozilla is így van ezzel, és nemrég kitalálta a Things Gateway nevű dolgot, ami nem más, mint egy Raspberry Pi-re kitalált, nyílt forráskódú, otthoni automatizálás lehetővé tévő megoldás, amit a gyártó leginkább a Samsung SmartThings Hubhoz, az Amazon Echóhoz, valamint a Google Home-hoz hasonlít, megfejelve egy teljes csináld magad-jellegű üzembehelyezéssel. 

Azzal kapcsolatban, hogy kiknek ajánlja, az a válasz, hogy azoknak, akik egyszerűsíteni szeretnék az otthoni intelligens eszközök működtetését, legyen az kapcsoló, izzó, érzékelő, vagy háztartási eszköz. Mindezt úgy lehet megtenni, hogy a felhasználó nincs kötve egy bizonyos rendszerhez, ami ugyan nem újdonság, ellenben nagy pozitívum, mert sok ismert gyártó ragaszkodik ahhoz, hogy csakis saját termékek legyenek a hálózatban. A Mozilla szerint számukra nagyon fontos az átláthatóság, nyitottság, és a személyes adatbiztonság tisztelete. 

Hogy mennyire fontos a Things Gateway a Mozilla számára, az is jelzi, hogy egy komoly frissítést adtak ki a rendszerhez, mely így már sokkal több eszközt támogat, mint eddig, illetve mostantól beépített IFTTT- lehetőséget (if-this-than-that) funkciót kínál. Mindez igaz az asszisztensekre is, legyen az Alexa, Google vagy Siri, és mellé még adatok sem mennek a felhőbe. Habár a Mozilla a szerint a Raspberry Pi  az optimális működés célrendszere, érdemes tudni, hogy bármilyen kompatibilis eszközt használhatunk, így akár még egy laptopot is.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.