Hirdetés

Az okoshangszórók segíthetnek, hogy ne halhassunk meg észrevétlenül



|

Sokszor hallhattunk olyan esetekről, amikor betegség vagy hirtelen rosszullét miatt úgy halt meg valaki, hogy már csak későn találtak rá. Egy okoshangszóró ezt segíthet elkerülni.

Hirdetés

Sokan vannak, akik magányosan élik életüket, és velük megeshet, hogy kritikus helyzetben nincs lehetőségük időben segítséget kérni, illetve a hétköznapokban is jobban ki vannak szolgáltatva azért, mert nincs körülöttük senki. Cardiff város úgy döntött, ideje bevetni a modern technikát annak érdekében, hogy az ápolásra szoruló, de egyedül élő emberek helyzete javuljon. 

Hirdetés

A kikötőváros döntéshozói olyan programot indítanak, melynek középpontjában az okoshangszórók állnak, helyesebben az azokat használó emberek. Az Amazon Echo, a Google Home, és a hozzájuk hasonló eszközök segíthetnek abban, hogy az idős emberek ne felejtsék el bevenni a gyógyszereiket, vagy éppen emlékeztetik őket a különféle eseményekre, mint amilyen az orvos látogatása. Mindezek mellett a virtuális asszisztens számos egyéb feladat ellátására is képes, beleértve a riasztásokat, vagy éppen az internetes kereséseket. 

A döntéshozók február 22-én hoznak határozatot arról a költségvetés-tervezetről, mely 120 000 fontot bocsátana a program rendelkezésére, melyből az ellátáshoz szükséges technológiát szerezhetik be, és üzemeltethetik. A szociális ellátásért, egészségért és jólétért felelős kabinet tagja, Susan Elsmore szerint a személyes otthoni támogatás és gondozás remekül kiegészíthető a modern technológiákkal, melyek révén az egyébként eléggé kiszolgáltatott idős, vagy mozgásukban korlátozott emberek életminősége érezhetően javítható. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.