Hirdetés

Itt a kézműves okoskamera



|

Kartonpapírban van az egész, amiből már azt is sejthetjük, melyik gigacégnek van benne a keze.

Hirdetés

Egy igazi okosotthon nem nélkülözheti a megfelelő kamerát, és aki szeret bütykölgetni, annak kész felüdülés lehet a kartonpapírba oltott okosság, amit igen, az a cég dob piacra december végén, aki a virtuális valóságot is ugyanebbe az anyagba csomagolta. 

Hirdetés

A Google Cardboard alig néhány sör áráért megkapható, bár csupán keretként funkcionál ahhoz, hogy beletegyük a telefonunkat, és elmélyedjünk a szemünk elé táruló látványban. Ahogy kinéz, a cég meglovagolja a kartonpapír hullámot, és ezen a vonalon megy tovább, melynek újabb ékes példánya a Google AIY Vision Kit. Ez a csomag arra jó, hogy okoskamerát lehet belőle összerakni, és a gyártónak nem titkolt célja, hogy a májusban megjelent AIY Voice Kit mellé rendelve neurális hálózati gyorsítást biztosít számítógépes támogatással úgy, hogy nem szükséges hozzá felhőalapú kapcsolat. 

Ám még mielőtt bárki rohanna megvásárolni (helyesebben előrendelni), azt azért érdemes tudni, hogy kell hozzá néhány dolog a Raspberry Pi családból, jelesül egy Zero W, egy Camera 2, valamint a W-vel kompatibilis táp. Ezeken kívül azonban a csomag tartalmazza a karton keretet, gombokat, Piezo-hangszórót, a szükséges lencséket, kábeleket, műanyag állványt és rögzítőanyát, valamint a vizuális információk feldolgozására alkalmas áramköri lapokat. Ahogy pár sorral feljebb említettük, a várható kiszállítás valamikor december végén lesz esedékes, de az előrendelés már aktív, mégpedig 45 dolláros áron, és a megrendelők között a Google inkább a fejlesztőkre számít. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.