Hirdetés

A Samsung nem száll be a Google-Amazon cicaharcba



|

A koreai gyártó nem kapkodja el a visszavágást az Amazonnak és a Google-nek.

Hirdetés

Az Amazon Echo és a Google Home már mindannyiunk számára ismert lehet, hiszen egy ideje a piacon vannak, és ahogy az ilyen esetben várható szokott lenni, a szegmens más gigacégei is szeretnének egy szeletet a tortából. 

Hirdetés

Igaz mindez a Samsungra Mobile-ra is, melynek elnöke, DJ Koh még a nyáron megerősítette, hogy konkurens termék készül a gyárban, majd pedig októberben arról tájékoztatták az érdeklődőket, hogy itt van az ajtóban a Bixby 2.0. Akinek esetleg a név nem mond semmit, annyit érdemes tudni, hogy a Bixby Voice a cég hangfelismerő rendszere, mely a Samsung Galaxy S8-ban debütált. A gyártó szerint valójában egy komplett ökoszisztémát lehet köré építeni, beleértve a tévéket és hűtőket, és jelenleg úgy tudni, hogy a Samsung okoshangszórója valamikor 2018 első felében csapódik be a piacra, próbálván megnehezíteni az Amazon Echo és a Google Home termékek dolgát. 

Sőt, amennyiben valóban minőségi, jól funkcionáló darabról van szó, még az Apple HomePod számára is problémát okozhat, nem is beszélve az egyéb gyártók termékeiről, melyek az Amazon Alexa szoftverét használják. Nem elhanyagolható piacról beszélünk egyébként, hiszen elemzők szerint a tavalyi 720 millió dollárról a szegmens forgalma 3,5 milliárd dollárra kúszik fel 3 éven belül, ami elég komoly csatát jelent majd a konkurensek számára. 

Nem tudni, hogy a Samsung terméke konkrétan milyen áron érkezik, de a jelenlegi víziók alapján az Amazon Echo és az Apple HomePod közé teszik be, ami 99 és 349 dollár közti árcédulát jelent majd. További információ, hogy a Bixby hangszóró nagyobb, mint az Echo, ugyanakkor kisebb, mint a HomePod, és a mattfekete prototípuson nincs semmiféle kijelző. A Samsung nem nyilatkozott a pletykákról. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.