Hirdetés

Okossisak segíthet megállapítani a stroke típusát és súlyosságát



|

A kutatók egy olyan eszközt fejlesztettek ki, ami nagy segítséget nyújthat a mentősök számára.

Hirdetés

A stroke utáni felépülésben kulcsfontosságú szerepet játszik a korai és gyors kezelés, így ha a betegséget okozó vérrögre hamar képesek lecsapni az orvosok, akkor a páciens sok esetben teljesen felépülhet.

Ezért is problémás, hogy gyakran a betegeket csak akkor kezdik el megvizsgálni, ha a mentő beért velük a kórházba, ám egy új eszköz alaposan felgyorsíthatja ezt a folyamatot, és így komoly változást hozhat ezen a téren.

Hirdetés

Kutatók egy csapata megalkotott egy olyan okossisakot, amit kifejezetten a stroke diagnosztizálására fejlesztettek ki. A hordozható eszköz kifejezetten hasznos lehet egy mentőautóban, és a használatával akár gyorsabban is kezelhetnék a betegséget a szakemberek, ami végül felgyorsíthatná a páciens felépülését is.

A készülék elektromágneses hullámokat használ, amelyek kifejezetten jól jönnek ezen a területen, mivel a stroke mindkét fajtáját képesek jelezni, amelyek nem mellesleg eltérő kezelést is igényelnek, így értelemszerűen nagyon fontos, hogy időben felismerjék őket. A kutatók szerint az ő megoldásuk több mint 80%-os pontossággal rendelkezik, így elvileg az elektromágneses megközelítéssel tényleg pontos képeket lehet alkotni a stroke helyéről.

A sisak prototípusa már átesett egy tesztelésen, de a projekt mögött álló kutatók azt remélik, hamarosan klinikai kísérletek során is kipróbálhatják azt.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.