Hirdetés

Október közepére csúszhat az iPhone 12 startja



|

Egy újabb szivárgás szerint mégsem tudja tartani a szeptember eleji indulást az Apple, de azért az első őszi hónapra is tartogat bejelentenivalót.

Hirdetés

Már az év eleje óta rebesgetik, hogy az idei csúcs iPphone-ok bejelentése esélyesen későbbre tolódhat azért, mert a koronavírus és az általa okozott logisztikai, gyártási problémák miatt nem készül el időre a megfelelő mennyiségű termék. Az Apple egy ideig cáfolta a dolgot, aztán nemrég annyit már elismertek egyes vezetők, hogytalán néhány hét csúszásra valóban számítani lehet. Egy megbízható forrás szerint ez a néhány hét egy egész hónapot jelenthet.

Hirdetés

Jon Prosser egy olyan "profi szivárogtató", akinek az Apple belső köreiből származó hírei rendre igaznak bizonyultak a múltban, szóval ha valamit leír, annak érdemes hitelt adni. Az úriember tegnap egy frappánsan összeszedett tweetben fedte fel, mit tudott meg az őszi Apple-bejelentésekről és az új eszközök szállítási idejéről, ez pedig megmutatja, hogy tényleg combos késésre lehet készülni, amit az Apple szeptemberben más termékcsoportok bemutatójával igyekszik menteni.

Prosser szerint az iPhone 12 család hivatalos bemutatójára a 42. héten kerül sor, amely október 12-vel indul. Ez tehát nem 1-2 hét, hanem konkrétan egy hónap késés az általában szeptember 10-e környékére időzített iPhone launchokhoz képest. A szivárogtató úgy tudja, az előrendeléseket már a bemutató napjától fogadja az Apple, az első körben érintett országokban pedig a következő héttől kapják meg a készülékeket az előrendelők. Ami pedig még húzósabb, az iPhone 12 Pro mobilok előrendelése csak novemberben indul, és abban a hónapban valamivel később kezdik őket szállítani.

Szeptemberben viszont nem maradunk Apple bejelentés nélkül, a 37. héten, tehát a szeptember 7-e után mutatják be az idei iPad modelleket, valamint egy új Apple Watch kiadást is. Erre viszont nem húznak fel külön eseményt, hanem állítólag sima sajtóközlemények formájában tájékoztatnak mindenkit a friss termékekről.

Ha valóban ez az idei menetrend, az nagyon nem jó hír az Apple számára, hiszen az iPhone-forgalom jelentős része a karácsony előtti bevásárlási időszakra van kihegyezve, ezért minél többet csúszik ősszel a bejelentés és a készülékek elérhetősége, annál nagyobb összeg potyog ki a gyártó zsebéből.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.