Hirdetés

Októberben hozza a Mate 40 Pro a Huawei 5 nm-es csúcslapkáját



|

Elvileg még menetrend szerint, októberben jelenhet meg az 5 nm-es Kirin 1000 chipre építő Huawei Mate 40 Pro.

Hirdetés

Az amerikai korlátozások révén a Huawei elveszítheti a partnerei közül a TSMC-t is, ami nagy érvágás lenne a kínai cégnek, hiszen a HiSilicon által tervezett Kirin chipeket ez a tajvani cég gyártja. A jelenlegi rendeléseket azonban elvileg még nem fenyegeti ez a probléma, így az 5 nm-es Kirin 1000 rendszerchip (amelynek nevét korábban tévesen Kirin 1020-nak pletykálták) még menetrend szerint, idén októberben jelenhet meg a Huawei Mate 40 Pro csúcsmobilban

Hirdetés

A Huawei minden évben az IFA környékén villantja meg az új chipjét, majd ősszel a Mate szériába építi be elsőként, majd később a következő P sorozatban is azt használja. Ezek alapján az 5 nm-es Kirin 1000 nem csak a Mate 40-ben, hanem a 2021-es P50 szériában is benne lesz. 

Maga a Kirin 1000 elvileg akár 50 százalékos teljesítménynövekedést is hozhat a Kirin 990-hez mérten, többek között a Cortex-A78-es magoknak köszönhetően. A szintén 5 nanométeres technológiával készülő Exynos 992-vel és a Snapdragon 975-ben egy ligában játszik majd, de a várakozások szerint a háromból egyik lapka sem ér majd fel az Apple A14 Bionic erejéhez.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.