Hirdetés

Olcsó 5G-s mobilokba érkezik az új MediaTek Dimensity 720 rendszerchip



|

Itt a Dimensity 720, amelyet az elérhetőbb árú 5G-s okostelefonokba szán a MediaTek. Ezek a következő hónapok során érkezhetnek.

Hirdetés

A Qualcomm a múlt hónapban mutatta be az olcsó mobilokba szánt 5G-képes Snapdragon 690 lapkáját, most pedig a MediaTeken a sor, amely előállt a Dimensity 720-szal. Ettől 5G-élményt várnak az elérhetőbb árú tömegmobiloknál, a chip pedig takarékos, jó teljesítményű és támogatja az újabb technológiákat. Egészen pontosan két nagyobb ARM Cortex-A76 magot kapott 2 GHz-es órajellel, valamint hat ARM Cortex-A55 magot 2 GHz-es órajellel. Van egy Mali-G57 MC3 GPU is, ami 4K@30fps-t támogat. 

Hirdetés

Kijelzőből maximum full HD+ és 90 Hz-es képfrissítésű panel támogatott, egy 64 vagy egy 20+16 megapixeles hátlapi kamerával, UFS 2.2 tárhellyel, 12 GB LPDDR4x RAM-mal. Ez a lapka is 7 nm-es technológiával készül, és a kategória legtakarékosabb 5G-s modemét ígéri a MediaTek, és persze jobb üzemidőt az 5G UltraSave technológia révén.

Az SA és NSA 6 GHz alatti hálózatokat támogató chip átmeneti maximum letöltési sebessége 2,3 Gbps. Az erre építő olcsóbb, androidos 5G-s mobilok a következő hónapokban jelenhetnek  meg. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.