Hirdetés

Olcsó és nagyon ütős lett a Xiaomi Mi 9



|

Hivatalosan is bemutatkozott a Xiaomi legújabb tripla kamerás csúcsmobilja, ami prémium funkciókat és erőt kínál, a kategóriájához képest olcsón.

Hirdetés

Tudtuk, hogy a Xiaomi nagy dobásra készül az MWC-n, de úgy néz ki, hogy a kínai gyártó végül mindenkit megelőzve nyitotta meg az MWC-s bejelentések sorát. Míg a Samsung este mutatja be a Galaxy S10 modelleket, addig a Xiaomi Mi 9 már délelőtt debütált. Vérbeli csúcsmobil lett, nagyon kedvező vételárral. 

Hirdetés

Bár régebben klónüzemnek tartották a Xiaomit,  az utóbbi időkben egyedi megoldásokat alkalmaz a gyártó, és a Xiaomi Mi 9 is egyedi lett. A hátlap új üvegpanelből van, ami lekerekített. Az új lézeres technológiának hála pedig igazán különleges, tükröződő megjelenést kapott, és több színben is elérhető a Gorilla Glass 6-tal védett eszköz. 

A hátlapon tripla kamera található, amit zafírüveg véd a karcoktól. Az elsődleges kamera 48 megapixeles szenzort kapott, f/1.75-ös rekeszértékkel dolgozik. Lézeres autofókusz és mesterséges intelligencia, valamint éjszakai fotómód segíti, elvileg sokat javult a képminőség az előző modellekhez képest. Ezt egy 12 megapixeles telefotós kamera kíséri 2x-es optikai nagyítással, valamint egy 16 megapixeles ultraszéles lencse, ami makrófotózásra is alkalmas. 

A 6,39 hüvelykes AMOLED-kijelzőt a Samsung gyártja, a szenzorsáv vízcsepp alakú, 20 megapixeles kamerát rejt. Az előlapból 90,7 százalékot tesz ki a képernyő. 3D-s arcfelismerés nincs többé, de optikai, képernyőbe ágyazott ujjlenyomat-olvasó van. Ez olyan, mint a Huawei Mate 20 Pro és a OnePlus 6T modellekben, vagyis nem ultrahangos. 

A motorháztető alatt Snapdragon 855-ös csúcslapka, 6 GB RAM, 64/128 GB belső tárhely található. Adott továbbá a Bluetooth 5.0, az NFC és az infra is. Az akku csak 3300 mAh-s, de 18 wattos gyorstöltő tankolja fel, és a 20 wattos vezeték nélküli töltés is támogatott. Az Android 9 Pie-ra a MIUI 10 felületet húzták rá. 

Természetesen ezúttal is van áttetsző modell, bár nem az igazi alkatrészek látszanak. Ebbe persze már 12 GB RAM és 256 GB tárhely kerül. A vételára ennek 595 dollárnak felelnek meg, a többi modell 446 és 491 dollárnak megfelelő összegért lesz vihető, idővel Európában is. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.