Hirdetés

Olcsó koronavírus-szenzort építenek az iPhone-okhoz



|

Az iPhone-okhoz készült, olcsó, Zika vírust azonosító szenzort alakítják át a koronavírus teszteléséhez.

Hirdetés

Létezik egy korábbi projekt, amely keretében olcsó, Zika vírus érzékelésére képes szenzort fejlesztettek iPhone mobilokhoz. Most ezt dolgozzák át, hogy a koronavírust tesztelhessék vele. Ha minden sikerül, akkor jöhetnek a napi tesztek, komolyabb orvosi közreműködés nélkül, kényelmetlen mintavétel nélkül. A tudósok azt remélik, hogy olcsó és gyors tesztelési eljárást tudnak kialakítani, ami még kényelmes is. 

Hirdetés

Massood Tabib-Azar professzor célja az, hogy hasonlóan érzékelje a szenzor a koronavírust, mint 2016-ban a Zika vírust, lehetőleg 60 másodpercen belül. 

A projekt május elején kapott 200 000 dolláros támogatást, az eredeti ötlet pedig az volt, hogy az emberek személyi szenzorhoz jussanak - a Zika helyett azonban a koronavírust érzékelné ez. Prototípus már van, Bluetooth-on keresztül működik, a töltőportból kap energiát, az app használata során a szenzorra egy kevés nyálat kell tenni. A teszt után a minta elektromosan megsemmisíthető. A szenzor könnyen újrafelhasználható, az ára 55 dollár lehet - a klinikai tesztek júliusban indulnak. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.