Hirdetés

Olcsó OLED-tévére vágysz? Rossz hírünk van



|

Mégsem kezd el megfizethető OLED-paneles modelleket gyártani a Samsung, a vásárlóknak be kell érniük az LG felhozatalával.

Hirdetés

Nem tudni, pontosan miért, de a Samsung jegelte az olcsó OLED-tévékkel kapcsolatos ambiciózus terveit. A koreai gyártó az elmúlt években QLED, azaz kvantumpontos réteggel felszerelt, hagyományos LED-es modelljeivel futott be, amelyek színhelyesség és fényerő tekintetében verhetetlenek voltak, és a vásárlóknak nem kellett félniük a panel lassú beégésétől (burn-in) sem, de aki tökéletes feketékre, betekintési szögre és mozgás-lekövetésre vágyott, annak be kellett ruháznia egy OLED-modellre.

Bár a Samsung kvantumpontos technológiát az OLED-pannelel ötvöző QD-OLED modelljeit imádták a tesztelők és a (tehetős) vásárlók, megfizethetőnek azért nem mondanánk őket; ezért is tervezte a cég, hogy az LG-től vásárol hagyományos és jóval olcsóbb W-OLED paneleket, amelyekkel felszerel egy egész termékcsaládot.

Hirdetés

Úgy tűnik azonban, mégsem jön össze az üzlet: a tárgyalások eddig sem alakultak fényesen, most viszont az LG kijelzőkkel foglalkozó részlegének pénzügyi vezetője szerint "bár az utóbbi időben tettünk lépéseket, a folyamat jelenleg nem halad". Kim Sung-hyun ezt egy július 28-i pénzügyi tájékoztatón jelentette ki ügyfelükkel, a Samsunggal összefüggésben a Korea Bizwire szerint.

A döntés oka ismeretlen, de egyértelműen szerepet játszik az infláció, a gyártási nehézségek és az, hogy jelenleg éppen csökken a kereslet az okostévék piacán. A Samsung tehát alighanem arra koncentrál, hogy meglévő készletétől megszabaduljon, egy új tévécsalád bevezetése most túl rizikós lenne.

Értsd: ha olyan OLED-tévére vágysz, amelyért nem kell otthagynod háromhavi fizetésed, még jó ideig az LG lesz az első számú opciód.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.