Hirdetés

Olcsóbb Oculus headset tenné népszerűbbé a VR-t



|

A Facebook azt reméli, hogy egy 200 dolláros, önálló VR-headsettel végre népszerűbb lesz a virtuális valóság.

Hirdetés

Néhány éve azt hittük, hogy a következő nagy dolog a 3D-s televíziózás lesz, azonban a kezdeti őrület után hamar feledésbe merült az egész téma. Ezzel szemben a virtuális valóságot már most sikernek tartják, elvégre egyes cégek több millió headsetet tudtak már eladni. 

Hirdetés

Miközben egyesek irtóznak a virtuális valóságtól, és úgy vélik, hogy társadalmilag nem tesz jót az emberiségnek; addig mások ebben látják a jövőt. 

A kínálat a viszonylag olcsó Samsung Gear VR-től egészen a drága és erős rendszerekhez tervezett Oculus Riftig és HTC Vive-ig terjed. 

Mostanában a Google és a partnerei önálló és olcsóbb VR-headsetekkel szeretnének próbát tenni, ahogyan a Facebook is. 

A Bloomberg jelentése szerint jövőre érkezik egy önálló Oculus headset, amely nagyjából 200 dollárba kerül majd. Értelemszerűen ebbe nem kell okostelefon, illetve kábelt sem kell csatlakoztatni egy PC-hez. 

Valószínűleg nem kapunk majd olyan vizuális élményt, mint amit egy csúcs-PC-n keresztül garantálhat egy drágább headset, de a könnyebb használat és az olcsóbb árazás több embert csábíthat el. 

Amennyiben így lesz, akkor a virtuális valóság talán népszerűbbé válik, aminek következtében persze többen költenek majd pénzt ezekre az eszközökre és a használatuk során elérhető tartalmakra is. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.