Hirdetés

Olcsóbb összehajtható mobilokat is hozhat a Huawei



|

A Huawei utalt rá, hogy a jövőben a Mate X-nél olcsóbb összehajtható okostelefonokat is szeretne piacra dobni.

Hirdetés

A felhasználók és az MWC közönsége is igen nagy meglepődéssel fogadta, amikor kiderült, hogy a Huawei Mate X összehajtható okostelefonja 2299 euróba kerül. Clement Wong, a Huawei termékmarketingért felelős igazgatója azonban elmondta, hogy ez csak egy mobil, sok másik modell jön még a jövőben. Ezzel pedig arra utalt, hogy olcsóbb összehajtható okostelefonokkal is készülnek. 

Hirdetés

Az összehajtható mobilok nem csak látványban sokkolják a felhasználókat, hanem árazásban is. A legtöbben már a 4G-s, 1000 eurós csúcsmobilok árazását is erős túlzásnak tartják, elvégre néhány éve nagyságrendekkel olcsóbbak voltak még a legdrágább csúcskészülékek. 

Az újabb érdekességeket egy újságíróknak tartott kisebb megbeszélésén árulta el a Huawei. Wong szerint a Galaxy Fold nem igazi összehajtható mobil, a Huawei pedig nem akar olyan modellt árulni, amelynél hézag van a képernyők között összezárt állapotban. A Mate X zsanérját pedig 3 évig tervezték, ez az effajta mobilok legkritikusabb része, tette hozzá. 

A Huawei persze nem véletlenül akar olcsóbb összehajtható mobilokat. A TCL már kinézte magának ezt a szegmenst, és több koncepciót is mutatott Barcelonában. 

A Mate X egyébként mágnesekkel támogatott, fizikai zárral rögzíthető, vezeték nélküli töltést nem támogat. A kamerarendszer elvileg a Mate 20 Pro szenzorait kölcsönözte, bár nem pont ugyanaz, de állítólag ugyanolyan teljesítményt nyújt. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.