Hirdetés

Olyan a Facebook VR-headsete, mint egy napszemüveg



|

Vannak gondok a jelenlegi prototípussal, de a jövő VR-headsetei sokkal kisebbek és könnyebbek lehetnek.

Hirdetés

Virtuálisan tartották meg a SIGGRAPH rendezvényt, amelyen a Facebook Reality Labs egy áttörő kutatást mutatott be. A szakemberek szerint a jövő VR-headsetei alapvetően napszemüvegekre hasonlítanak majd, és nagyságrendekkel könnyebbek és kisebbek lesznek a jelenlegi megoldásoknál. A sima lencse helyett holografikus optikát terveznek használni, vagyis egy vékony filmréteget tesznek a szemek és a kijelző közé. 

Hirdetés

Mivel ez önmagában nem elég a kép fókuszba hozásához, ezért a kutatók a fénysugarakkal játszanak a kijelző és a filmréteg között, hogy azok ténylegesen a viselő szemébe jussanak. A mostani prototípus viszont még csak zöld képet ad, a színes változaton még nagyon sokat kell dolgozni, hogy ilyen méretben működjön. 

Az is gond még a jelenlegi prototípussal, hogy a látószöge nagyjából 90 fok körüli, ami a mai VR-headsetekhez képest elég gyengécske érték. Értelemszerűen ilyen téren is javítanának a megjelenésig, arra azonban még optimistább jóslatok szerint is éveket kell várnunk. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.