Hirdetés

Olyan rosszul fogy az iPhone 14, hogy az Apple már árcsökkentést fontolgat



|

Egy megbízható szivárogtató szerint a helyzetből tanulva az iPhone 15-öt már olcsóbban adhatják a cupertinóiak.

Hirdetés

Ha hihetünk az eddigi pletykáknak, az Apple csúnyán elszámolta magát az ősszel piacra dobott iPhone 14-széria kapcsán, a 4 modellből álló termékcsalád belépő szintű tagjai, az alap iPhone 14 és a nagyobb kijelzővel támadó iPhone 14 Plus ugyanis állítólag kiugróan gyenge eladási számokat produkálnak.

Ennek oka, hogy a készülékek lényegében semmiféle előnyt nem kínálnak a továbbra is kapható, jóval olcsóbb iPhone 13-hoz képest, a cupertinóiak még a processzort sem frissítették. Egy friss jelentés most arra utal, hogy a kudarcból tanulva az Apple jövőre az árral próbálhatja vonzóbbá tenni az utódokat.

A hír forrása a yeux1122 nevű szivárogtató, aki korábban többek között az iPhone 14 Pro árát és színopcióit, valamint a 10. generációs iPad új dizájnját is "megjósolta", így a leaker-szakma megbízhatóbb tagjai között tartják számon. Elsőként a MacWorld szúrta ki, hogy yeux1122 az iPhone 15 lehetséges árcsökkentéséről írt a Naveren.  

Hirdetés

A szóban forgó poszt szerint az Apple számára már késő lenne átvariálni az iPhone 15-széria kínálatát, ezért a cég most "komolyan fontolgatja", hogy egy barátságosabb árszabással turbózza fel az eladásokat.  A 6,7 hüvelykes iPhone 15 Plust így 849 vagy 799 dollárért küldenék boltokba, ami 50-100 dollárral lenne olcsóbb a 899 dolláros iPhone 14 Plusnál. A sima iPhone 15 kapcsán nem említ konkrét számokat a poszt, de ez sem őrizné meg az iPhone 14 799 dolláros árát.

Az iPhone-ok olcsóbbá válása vásárlóként mindenképp remekül hangzik, pláne azok után, hogy a rém gyenge forinthoz igazított magyar árak átverték a plafont, fogadni viszont még ne fogadjunk yeux1122 jelentésére, hiszen csak egy pletykáról van szó. Az is nagy kérdés továbbá, hogy ha az Apple-nél végül tényleg az árcsökkentés mellett döntenek, akkor milyen áldozatot követelnek majd cserébe a vásárlóktól.

Vajon harmadszor is elsütik ugyanazt a processzort? Kiveszik a kínálatból az olcsóbb alternatívát jelentő előző generációs készülékeket? Az ötletelést lehetne folytatni, Cupertinóban pedig bizonyára minden lehetőséget mérlegelni fognak.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.