Hirdetés

Olyan ütemben nő a ChatGPT népszerűsége, hogy még a TikTokot is legyorsulta



|

Megállíthatatlannak tűnik a ChatGPT, rengetegen csevegnek a chatbottal.

Hirdetés

Az OpenAI még november 30-án tette elérhetővé a gépi tanulással trenírozott MI-chatbotját, a ChatGPT-t, amely néhány napon belül át is lépte az 1 millió aktív felhasználót, azóta pedig már a Google legveszélyesebb kihívójaként emlegetik, amit a keresőóriás is véresen komolyan vesz, nagy erőkkel készülve az ellentámadásra.

A felhajtás oka, hogy a GPT-3 nyelvi modellen alapuló chatbot egyszerűen lenyűgöző dolgokra képes, köztük az orvosi szakvizsga teljesítésével, a novellaírással és az ügyfélszolgálati ügyintézéssel. Hogy a ChatGPT mekkora szenzáció, azt a szolgáltatás növekedési üteme mutatja, amiről a UBS befektetési bank elemzői készítettek tanulmányt.

Hirdetés

A Reuters által feldolgozott elemzés szerint az OpenAI ingyenesen hozzáférhető chatbotja decemberben 57 millió aktív felhasználót húzott be, januárban pedig már a 100 milliós álomhatárt is átlépte. Ha abból indulunk ki, hogy az üzemeltető közleménye alapján a platform még december 6-án szerezte meg az egymilliomodik felhasználóját, ez azt jelenti, hogy kevesebb mint 2 hónap alatt százszorosára nőtt a szolgáltatás forgalma. A napi aktív felhasználók száma szintén lenyűgöző, átlag 13 millió főnél jár.

A UBS pedig felhívta rá a figyelmet, hogy a növekedési ütem még a TikTokot és az Instagramot is legyorsulta: az előbbinek az elindulását követően 9 hónapra volt szüksége a 100 milliós rekordhoz, míg az utóbbinál 2,5 évig tartott ugyanez. A ChatGPT tehát iszonyatos lendülettel rajtolt, az elemzők szerint viszont az a legfontosabb kérdés, hogy mennyi embert tart majd meg hosszabb távon, most ugyanis sokan lehetnek, akik a hírveréstől kíváncsivá válva csupán alkalmilag próbálják ki a chatbotot.

Az OpenAI mindenesetre nagyon bízik benne, hogy az érdeklődés tartós marad, ezért már be is jelentették a ChatGPT fizetős változatát, amely még gyorsabb és kifinomultabb válaszokkal szolgál majd.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.