Hirdetés

Olyanok perelik a YouTube-ot jogsértésért, akik előtte szándékosan kalózkodtak



|

A Google legalábbis azt állítja, hogy egy YouTube elleni per felperese ugyanarról az IP-címről töltött fel kalózmódon filmeket, majd DMCA-eljárást kezdeményezett.

Hirdetés

A TorrentFreak beszámolója szerint a YouTube és a Google arra jutottak, a Maria Schneider zenész és a Pirate Monitor Ltd nem jóhiszeműen perelték be a YouTube-ot egy csoportos kereset formájában.

A pert még a nyáron indították el, a Google viszont azt mondja, hogy ugyanazt az IP-címet használták kalózfilmek feltöltésére a YouTube-ra, amiről később DMCA-eljárást indítottak a szerzői jogsértés miatt. 

Hirdetés

A zenész azt mondta a bíróságnak, hogy az engedélye nélkül kerültek fel a YouTube-ra a dalai, a Pirate Monitor Ltd ugyanezt mondta el a filmekről. A YouTube és a Google szerint viszont utóbbi feltöltötte a kalózfilmeket, majd csoportos keresetet indított ellenük. A Pirate Monitor szerint a YouTube ezt nem tudja bizonyítani. 

A YouTube szerint azonban a cég ügynökei álneveken (mint RansomNova11 és RansomNova12) több mint 2000 videót raktak fel (állítólag magyar filmek rövid részleteit töltötték fel Pakisztánhoz tartozó IP-címekről), majd egyből szerzői jogsértést jelentettek azok miatt. A YouTube szerint az ügy korai szakaszában nem kell mindezt bizonyítaniuk, de előre felhívják a figyelmet a rendelkezésükre álló bizonyítékokra és a csalás tényére. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.