Hirdetés

Ömlik a pénz a Samsunghoz



|

A Samsung még a legutóbbi negyedév profitját is túlszárnyalta: a működési nyereség ezúttal 12,91 milliárd dollár 3 hónap alatt.

Hirdetés

Eltekintve egy korrupciós botránytól (ami a Samsung felsővezetését és magát a dél-koreai politikai vezetést érintette) a Samsung Electronics valósággal szárnyalt az idei évben. Nem csak a Galaxy S8, Galaxy S8+ és Galaxy Note 8 készülékek fogadtatása volt több mint remek, az óriás alkatrészeladásai is az egekben voltak és vannak. 

Hirdetés

Miután a második negyedévben rekordot jelentő 12,7 milliárd dolláros működési nyereséget termelt a vállalat, a harmadik negyedévben ezt az összeget plusz 200 millió dollárral sikerült felülmúlnia. Az elmúlt 3 hónap működési nyeresége így 12,91 milliárd dollár volt. 

Érdekesség, hogy a mobilos divízió igazából nem is remekelt annyira, ugyanis a vásárlók inkább az olcsóbb készülékeket keresték, amelyeket a Samsung alacsonyabb haszonkulccsal forgalmaz.

A Samsung memóriái és lapkái ugyanakkor hatalmas mennyiségű pénzt hoztak. 

Meglepő módon a kijelzős ágazat árbevételei csökkentek, annak ellenére, hogy egyedül a Samsung szállítja az iPhone X kijelzőit. Amint azonban az Apple rendezi a gyártási nehézségeket, a Samsung ebben a kategóriában újabb óriási profit elé néz. 

Ezzel egyszerre a Samsung Electronics átrendezi a felsővezetését. DJ Koh, aki a mobilkommunikációs ágazatot vezette, immáron az IT & mobilkommunikációs divíziót irányítja (ez nem egyenlő a fogyasztói ágazattal) - ennek eredményeképp valószínűleg nem ő mutatja majd be a Samsung következő zászlóshajóját. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.