Hirdetés

Ömlik a pénz, megőrülünk az appokért



|

Az idei első negyedévben 63 százalékkal több pénzt kerestek a nem játék jellegű appok fejlesztői, a Netflix mindent vitt.

Hirdetés

Befutott a legutóbbi elemzés, amely a nem játék jellegű appok letöltéseit és az ezekből eredő árbevételt vizsgálta, az idei első negyedévre vonatkozóan. A Netflix a népszerű kínálatának hála tarolt, árbevételben világelső lett. 

Hirdetés

Platformonként nézve az iOS-en a Netflix lett az első, míg Androidon a Line termelte a legtöbb pénzt január és március között. Mindkét rendszeren a Tinder lett a második. Az Apple platformján ezeket a Pandora, a Line és a Spotify követték, míg a Google rendszerén a Google Drive, a Line Manga és a Pandora. 

A nem játék jellegű appok letöltéseit a WhatsApp vezeti, amit a Facebook, a Facebook Messenger és az Instagram követnek. Vagyis a négy legnépszerűbb app (Android és iOS-en is) a Facebook tulajdonában van. A Snapchat az ötödik helyre esett vissza. Platformonként nézve az iOS-en Messenger, WhatsApp, Bitmoji, Instagram és Facebook volt a sorrend, Androin pedig Facebook, WhatsApp, Messenger, Instagram és Snapchat. 

Világszinten az appokat 13,5 milliárd alkalommal töltöttük le az első negyedévben, ami 14,1 százalékos emelkedést jelent egyetlen év alatt. Az iOS platformon a nem játék jellegű appok telepítése 5 százalékot emelkedett, Androidon 19 százalékot. 

Miközben letöltésekben az Android dominált (8,8 vs 4,7 milliárd), addig árbevételben az iOS App Store-ja. 1,7 milliárd dollárt gyűjtöttek az appok 3 hónap alatt, míg a Play Store-nál csak 504 milliót. Ez utóbbi 101 százalékos előrelépés egyetlen év alatt, az Apple oldalán 55 százalékos (átlagban pedig 63). 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.