Hirdetés

OnePlus Buds Pro teszt – dugó a füledbe!

|

Követi a trendet a OnePlus: készített egy szexi és "Pro" TWS fülest. Kíváncsiak voltunk, hogy a néhány ötletes megoldás elég-e ahhoz, hogy a nagy átlagból kitűnjön.

Hirdetés

Nem is olyan rég óriási felhördülést okozott, amikor az Apple lefelejtette a jack csatlakozót iPhone-jairól, majd példáját jó néhány androidos telefongyártó követte. Ma már az a szenzáció, ha egy mobilon van jack csatlakozó, vagyis analóg audio ki/bemenet.

Sok-sok hőbörgőt azzal lehetett elcsendesíteni, hogy a BT-fülhallgatók minősége jelentős javuláson esett át az elmúlt években, miközben áruk meredeken bezuhant. És akkor megjelentek a TWS füldugók és most mindenki ilyet akar - gyártani.

Hirdetés

Ez valami más(?)

A OnePlus mobilgyártót nem kell bemutatnunk, számos kiváló készüléket tett már le az asztalra és jelenleg is roppant aktív, ám leginkább arról ismert, hogy ő gyártotta a legjobb flagship killer mobilokat. Ezek alacsony áron hozták azt, amit a csúcsmobilok, méghozzá jó minőségben. A gyártó ezen törekvése az évek során kicsit megkopott (épp most igyekszik ismét visszatalálni ehhez a recepthez), ám prémium telefonjai abszolút versenyképesek, miközben mögötte felsorakozott a fajsúlyos Oppo is, aki biztosítja a OnePlus stabilitását és fejlődését (és közeledését az anyacéghez). A sok telefon és menő kiegészítők mellett azonban a OnePlusnak még nem volt aktív zajszűrős TWS, vagyis True Wireless Stereo fülhallgatója, amely ugyebár teljesen zsinórnélküli, apró és mindenféle extra szolgáltatást nyújt. Hát készített egyet.

OnePlus Buds Pro

A névadási megbeszélés vélhetően alig pár percig tartott a főhadiszálláson - a készülék leírása mögé mindössze a "Pro" szócska került és készen is volt a gyártó. Ez mutatja, hogy a 90 Eurós OnePlus Buds-nál többet nyújt az új, kisebb modell. A sztereó TWS füldugókat rejtő töltőtok viszonylag apró, meglehetősen lapos és koromfekete, de természetesen más színben is elérhető a termék. A OnePlustól megszokott menő csomagolásban a szokásos körítést találod: egy Type-C-s töltőkábelt, szilikonharangokat S, M és L méretekben, valamint egy leírást.

A matt fekete füldugók szárai nagyjából félhosszúságúak: egyértelműen jelen vannak és kilógnak a füledből a szád irányába, azonban messze nem olyan hosszúak, mint egyes konkurensek fülhallgatói esetében. A kis nyakak amúgyis praktikusak, ugyanis ezt összecsippentve érheted el a vezérlési funkciókat. Ebből szokásos módon többféle is létezik: lejátszás/állj, számugrás, illetve a zajszűrési mód váltása. Vélhetően ez utóbbi volt az, ami miatt a Pro-jelzőt megkapta a fülhallgató, ugyanis a Buds Pro 3 darab mikrofonjának segítségével komplett aktív zajszűrésre és zajelnyomásra képes. A zaj kigyomlálása a hangból a szokásos módon zajlik, belső és külső mikrofonok, valamint egy vezérlőchip gondoskodik arról, hogy neked csak a tiszta zene és/vagy beszéd jusson a füledbe.

Ez persze ki is kapcsolható, illetve elérhető egy köztes áteresztő üzemmód is (a szoftverben Átlátszóság a neve), ahol a környezeti zajokból is kapsz, miközben a morajlást és egyéb zajokat kiszedi az elektronika. Ehhez jön még az ergonomikus kialakítás és a szilikonharangok, amelyek jó passzív zajszűrést adnak a képlethez. Az ergonómia amúgy nem rossz, a fülbe szépen ül bele a Buds Pro, de a különböző méretű harangokkal érdemes játszani, hogy valóban fixen üljön a füledben, máskülönben főleg mozgás közben könnyen kilazulhatnak a füldugók. Ennél néhány gyártó TWS fülhallgatója stabilabban megmarad a fülben.

A töltés viszonylag gyors, sőt, a Type-C mellett a Qi-töltést is támogatja a Buds Pro. Ha aktív zajszűréssel használod, kb. 5 óra üzemidőre számíthatsz, amit képes a tok megháromszorozni. Ha csak gyorsan rátöltenél merülő fülhallgatóidra, 10 perc töltéssel újabb 10 óra zenehallgatást nyersz. Ha a tok akkuját is beleszámoljuk, maximálisan 38 óra lejátszási idővel kalkulálhatsz - kikapcsolt aktív zajszűrés mellett. A kb. 4 grammos füldugók IP55 besorolást kaptak, vagyis az izzadság vagy némi por nem árt meg nekik (a tok IPX4-es besorolású).

Az a bizonyos titkos hozzávaló

Természetesen valami különleges extra is kellett ahhoz, hogy a OnePlus Buds Pro kiemelkedhessen a TWS-ek tengeréből. Elsőként mindjárt meg kell említeni, hogy OnePlus telefonokkal tökéletes az integráció, sőt, a Bluetooth-menüből tudod vezérelni a fülhallgató funkcióit, még applikációt sem kell külön telepítened vagy indítanod. Ez egyrészt nagyon profin néz ki és valóban jól működik, másrészt viszont egy csomót kell lépkedni a BT-menüben, hogy a kívánt extra funkciót elérd. Amennyiben nem OnePlus telefonod van, külön applikációval (az Oppo HeyMelody appja) mindent elérsz akár iOS-en is.

A digitális asszisztens támogatása mellett megkapod a fülhallgató-illeszkedési tesztet, amely segít helyesen viselned a dugókat. Szintén hasznos (és az illeszkedési tesztnél kicsit egyedibb) az Egyéni hangzásoptimalizálás, amely a hangzást segít az igényeidhez igazítani. Természetesen a fülből kihúzást is érzékeli a Buds Pro - ilyenkor megállítja a lejátszást. Extraként meg tudod keresni a fülhallgatódat a telefonod segítségével és a monó mód sem okoz számára gondot. Sajnos a párhuzamosan többkészülékes csatlakozás nem elérhető. Kapsz viszont egy Zen Mode Air funkciót, amely valóban egyedi. Ennek segítségével egy megadott háttérzajt játszik le a fülhallgatód. Ezek a hangok az appban érhetők el és bizonyítottan segítenek ellazulni, vagy éppen fókuszálni a munkádra - mikor melyikre van szükséged. Emellett extra még a Pro Gaming mód, ahol a késleltetés mindössze 94 ms, azonban ez csakis OnePlus telefonnal érhető el és azok közül is csak a kiválasztott modellekkel.

Verdikt

A OnePlusnak kutya kötelessége volt már megjelennie egy "pró" TWS fülhallgatóval - tulajdonképpen az itt inkább a kérdés, hogy miért várt ilyen sokáig. A Buds Pro jól néz ki, tényleg tetszetős már a tok is, fülbe helyezve pedig szintén jól mutat. A nyaknak köszönhetően a vezérlés biztos, kényelmes és egyszerű, az üzemidő pedig hozza az elvárhatót. Igen, a Buds Pro extrákat is tartogat: az illeszkedési teszt, az egyedi hangzásbeállítás, a korlátozottan programozható vezérlés hasznosak, a Zen Mode Air pedig bizonyítottan hatásos (bár ezt egy szimpla appal, vagy ingyenes weboldallal is megoldhatod). Ezt leszámítva azonban különleges, fejelcsavarós extrát nem kínál. Hangzásban sem. A sztereó színpadkép szép, széles, a hangzás is kellően meleg és basszust is kapsz, de a tisztaság, a dinamika messze nem tökéletes, a Sony csúcs TWS-fülhallgatójával nem összemérhető, az Átlátszósági aktív zajszűrés pedig a Samsung Buds Pro esetében sokkal hatékonyabb.

Összességében nem rossz a Buds Pro, csalódni biztosan nem fogsz, de hacsak nem szuper áron szerezted meg (értsd: 50 ezer forint alatt), nehéz lesz megindokolnod, hogy miért éppen ezt a TWS füldugót választottad, és nem egy másikat a tucatnyi közel azonos közül.

Komolyabban érdekel az IT? Informatikai, infokommunikációs döntéshozóknak szóló híreinket és elemzéseinket itt találod.

OnePlus Buds Pro

Ár: 54 900 Ft
A Buds Pro jól néz ki, tényleg tetszetős már a tok is, fülbe helyezve pedig szintén jól mutat. Ezt leszámítva azonban különleges, fejelcsavarós extrát nem kínál. Hangzásban sem.
 • 11 mm-es dinamikus driverek
 • BT5.2 kapcsolat
 • IP55 vízállóság
 • 20 Hz – 20 kHz
 • Átlátszóság, zajkioltás, kikapcsolt ANC
 • digitális asszisztens-támogatás
 • digitális asszisztensek támogatása
 • 5 (tokkal 28) órás üzemidő, gyorstöltés
 • Qi-kompatibilis tok
 • érintéses vezérlés
 • Type-C töltés
 • S, M, L szilikonharangok
PRO
 • jó sztereó hangzás
 • kényelmes
 • OnePlus telefonnal szépen integrálódik
 • Zen mód
Kontra
 • van kényelmesebb
 • csak közepes zajszűrés
 • kicsit drága
            Array
(
  [gameinfo_id] => 7564
  [topic] => 1
  [group] => 15
  [gameinfo_name] => OnePlus Buds Pro
  [gameinfo_name_alias] => 
  [gameinfo_platform] => 
  [gameinfo_gamestyle] => 
  [publisher_id] => 0
  [developer_id] => 0
  [manufacturer_id] => 360
  [gameinfo_game_released] => 0
  [gallery_id] => 0
  [gameinfo_description] => 
  [gameinfo_date] => 2021-08-23 14:24:52
  [gameinfo_webpage] => https://www.oneplus.com/hu/oneplus-buds-pro?from=head
  [gameinfo_tags] => Oneplus, Buds, TWS, fülhallgató, Bluetooth, mobil, teszt
  [gameinfo_url] => oneplus-buds-pro
  [gameinfo_pro] => jó sztereó hangzás
kényelmes
OnePlus telefonnal szépen integrálódik
Zen mód
  [gameinfo_kontra] => van kényelmesebb
csak közepes zajszűrés
kicsit drága
  [gameinfo_data] => 11 mm-es dinamikus driverek
BT5.2 kapcsolat
IP55 vízállóság
20 Hz – 20 kHz
Átlátszóság, zajkioltás, kikapcsolt ANC
digitális asszisztens-támogatás
digitális asszisztensek támogatása
5 (tokkal 28) órás üzemidő, gyorstöltés
Qi-kompatibilis tok
érintéses vezérlés
Type-C töltés
S, M, L szilikonharangok
  [gameinfo_gs_rating] => 0
  [gameinfo_pcw_rating_performance] => 8
  [gameinfo_pcw_rating_service] => 8
  [gameinfo_pcw_rating_pricevalue] => 7
  [gameinfo_pcw_rating_display] => 0
  [gameinfo_pcw_rating_materialquality] => 9
  [gameinfo_pcw_rating_extrafunctions] => 8
  [gameinfo_pcw_rating_software] => 8
  [gameinfo_pcw_rating_battery] => 8
  [gameinfo_pcw_rating_look] => 9
  [gameinfo_pcw_awards] => Array
    (
      [0] => 
    )

  [gameinfo_price] => 54 900
  [gameinfo_forum_url] => 
  [gameinfo_embed] => 
  [gameinfo_quote] => A Buds Pro jól néz ki, tényleg tetszetős már a tok is, fülbe helyezve pedig szintén jól mutat. Ezt leszámítva azonban különleges, fejelcsavarós extrát nem kínál. Hangzásban sem.
  [gameinfo_format] => 
  [gameinfo_pegi] => 
  [gameinfo_pegi_descriptor] => 
  [gameinfo_multiplayer_online] => 
  [gameinfo_multiplayer_offline] => 
  [gameinfo_numofplayers] => 
  [gameinfo_pack] => 
  [gameinfo_language] => 
  [gameinfo_subscription] => 0
  [gameinfo_important] => 0
  [gameinfo_release_date] => 0000-00-00
  [gameinfo_collectors_edition] => 0
  [gameinfo_need_internet] => 0
  [gameinfo_cover] => 
  [gameinfo_screenshot1] => 
  [gameinfo_screenshot2] => 
  [gameinfo_screenshot3] => 
  [gameinfo_screenshot4] => 
  [manufacturer] => Array
    (
      [manufacturer_id] => 360
      [manufacturer_name] => OnePlus
      [manufacturer_url] => 
      [manufacturer_link] => https://oneplus.net/
      [link] => /gyarto/
    )

  [link] => /termekinfo/oneplus-buds-pro-7564.html
  [gameinfo_pro_list] => Array
    (
      [0] => jó sztereó hangzás
      [1] => kényelmes
      [2] => OnePlus telefonnal szépen integrálódik
      [3] => Zen mód
    )

  [gameinfo_kontra_list] => Array
    (
      [0] => van kényelmesebb
      [1] => csak közepes zajszűrés
      [2] => kicsit drága
    )

  [gameinfo_pcw_rating] => 8.1
)
1
            
 • Teljesítmény:

  8

 • Ár/Érték:

  7

 • Anyagminőség:

  9

 • Extra funkciók:

  8

 • Szoftver:

  8

 • Akkumulátor:

  8

 • Kinézet:

  9

Hirdetés
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://pcworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.