Hirdetés

Bemutatkozott a OnePlus 8 és 8Pro



|

Erős és szép csúcskészülékek lettek, de sajnos a OnePlus-féle hiperalacsony ártól ez esetben el kell búcsúznunk.

Hirdetés

Egyesek már úgy emlegetik a OnePlus-t, mint az új Huawei: mindezt jó értelemben használják, tehát a kínai céget nem a nagyra nőtt honfitársak legújabb kori kereskedelmi botrányaival kapcsolják össze, hanem azzal a villámsebességgel, ahogy annak idején a Huawei is betört a mobilpiacra és hamarosan annak egyik vezetőjévé vált. A OnePlus sokáig arról vóolt híres, hogy közép- és felső-középkategóriás mobilokat ad ki kifejezetten jó minőségben, viszont a versenytársakhoz képest nyomottabb áron. A mostani két új modellben a minőség továbbra is megvan, de azért árban sajnos igazodtak a csúcskategóriához - még ha nem is a legtetejéhez.

Hirdetés

A koronavírus alatti bejelentésekhez hasonlóan a OnePlus is élőben streamelt formában leplezte le idei csúcskészülékeit. A két készülék közül természetesen a OnePlus 8 Pro az erősebb: az ónixfekete, ultramarinkék és gleccserzöld színkombinációban elérhető telefonok már külsőre is lenyűgözőek, a hangzatos szín-elnevezések tényleg látványos árnyalatokat és felületkezelést takarnak, ráadásul ezúttal IP68 por- és vízvédelemmel is ellátták őket.

A korábbi pletykák igaznak bizonyultak, a 8 Pro 6,78 hüvelykes AMOLED kijelzője 120 Hz-es, tehát a 7Pro és a 7T 90 Hz-es megjelenítőjénél is simább animációkra számíthatunk. Az érintési frissítés még szimpatikusabb, a 240 Hz ugyanis azt jelenti, hogy szemmel már semmilyen késleltetést nem láthatunk majd az ujjmozdulataink és a kijelzőn látható események között. Természetesen ezek az értékek a beállítások között szabályozhatóak az akku kímélése érdekében.

Kamerák tekintetében 48 megapixeles fő egység mellett egy szintén 48 megapixeles ultraszéles, egy 3x tele és egy színszűrő került a hátlapra. Fotóhoz és videóhoz egy optikai és szoftveres hibrid stabilizáló rendszert használ, és szintén a videófelvételek közben hasznos a három mikrofon, valamint az audio zoom funkció, amely abból az irányból figyeli legérzékenyebben a hangot, ahová fókuszálunk (tehát például egy hangos tömegben beszélő ember hangja jobban kiemelkedik a zajból).

A mobil motorja egy Snapdragon 865 rendszerchip, amely mellett akár 12 GB LPDDR5 RAM és UFS 3.0 tárhely található. Az akku 4510 mAh kapacitású, és képes 30W gyorstöltésre vezetékkel és anélkül egyaránt (utóbbihoz persze a OnePlus saját töltője szükséges). Az Android mellé a OnePlus három hónapos ingyenes Google One próbaidőszakot ad élő feliratozás támogatással és Stadia kompatibilitással.

A OnePlus 8 "normál modellje" kicsit kompaktabb, kijelzője 6,55 hüvelykes, fullHD+ felbontású AMOLED, HDR támogatással. A nagytesó színei közül a fekete és a zöld érhető el itt, valamint egy "interstellar glow" fantázianevű borítás, amely a telefonra eső fény tükrözésével változtatja a színét. Hátsó kamerából ide három jutott (48 megapixeles főkamera, 16 megapixeles ultraszéles-látószögű és egy makró). A processzor, a RAM és az UFS 3.0 támogatás itt is adott, az akku viszont 4300 mAh kapacitású, és vezeték nélküli töltésre nincs lehetőség, a 30W "drótos" gyorstöltés viszont itt is elérhető.

Mindkét modell 5G hálózatokon is működik. A OnePlus 8 kezdőára 699 dollár ( ez a 6GB/128GB modellre vonatkozik, a 12GB/236GB opció ára 799 dollár). A Pro modellből is ez a két RAM/tárhely kiépítés kapható, 899 és 999 dolláros árakon. Április 29-től lehet rendelni mindegyik verziót a OnePlus weboldaláról, további kereskedelmi csatornákat hamarosan bejelentenek.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.