Hirdetés

Öngyógyító kijelzőt kaphatnak a jövő okostelefonjai



|

Mindebben egy új anyag segíthet, amely rövid időn belül debütálhat a piacon.

Hirdetés

Manapság a Gorilla Glass védőüveg (az ötödik generációnál tartunk) gondoskodik az okostelefonjaink kijelzőinek a védelméről, de a Motorola Moto Z Force már törésálló rendszert is villantott korábban. A közeljövőben azonban könnyen lehet, hogy öngyógyító kijelzők lesznek a telefonjainkban. 

Hirdetés

A Kaliforniai Egyetem és a Coloradoi Egyetem vegyészei ugyanis létrehoztak egy új anyagot, ami átlátszó, nyújtható és vezetőképes is. A legfontosabb, hogy öngyógyító képességekkel rendelkezik. 

Ha a képernyő megreped, önmagát javítja meg. Egy bemutatón az anyagot kettészakították, majd egymás mellé tették. Kevesebb mint 24 óra alatt ismét egyesült. A puha és gumiszerű anyag előállítása állítólag egyszerű és olcsó, az eredeti méretének pedig 50-szeresére nyújtható. 

Mivel vezeti az áramot, ezért karcálló és öngyógyító kijelzők megalkotására is alkalmas. Chao Wang, az egyik kutató szerint az anyag hamar feltűnhet a piacon, de azért van még mit tesztelni. Például azt, hogyan bírja a magas páratartalmat (a hasonló megoldások ilyen környezetben elvéreznek). 

Wang élete során rengeteg Rozsomák-képregényt olvasott, ez adta neki a lökést, hogy öngyógyító technológiákon dolgozzon. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.