Hirdetés

Öntisztító funkciót is kaphat az Apple okosszemüvege



|

A vállalat továbbra is dolgozik az Apple Glass fejlesztésén, a legújabb beszámolók alapján már az automatikus portalanítást tesztelik a mérnökök.

Hirdetés

Az Apple már néhány éve dolgozik a moduláris okosszemüveg fejlesztésén, és úgy tűnik, hogy az egyes részek cserélhetősége mellett az amerikai vállalat egy különleges funkció beépítését is fejleszt. Ennek köszönhetően a tervek szerint az Apple Glass képes lenne folyamatosan tisztítani a saját lencséit, jelentősen kényelmesebbé téve a szemüveg használatát.

Az Apple Insider információi alapján ugyanis az Apple egy új szabadalmat védetett le, amelynek lényege, hogy a szemüvegbe épített szerkezet automatikusan képes eltávolítani a lencsékre kerülő szennyeződéseket. Így az Apple Glass képes lenne magától megszabadulni a rákerülő portól, törmeléktől és kisebb idegen tárgyaktól vagy anyagoktól.

Hirdetés

A bejegyzés alapján ezt a készülék vibrációval valósítaná meg, vagyis egyszerűen a szemüveg szó szerint lerázná magáról a koszt. 

A tervek szerint az Apple Glass így a piszkot könnyedén eltávolítaná az emberek látómezejéből, és ezt a funkciót akár automatikusan, de manuálisan is lehetne majd használni. A szabadalom öt tervező munkája, egyikőjük közülük Ivan S. Maric, aki korábban a MacBook Pro HomePod technológiáján is dolgozott.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.