Hirdetés

Uzsorával is foglalkozik az Opera?



|

Akinek nagyon kell pénz, annak pár hétre akár 876 százalékos kamattal is adnak.

Hirdetés

Több mint megdöbbentő hírek mennek körbe a médiában az Opera Software-ről. Az eredetileg norvég, 2017-ben kínai kézbe került cég ugyanis beszállt az uzsoraüzletbe, személyi mikrokölcsönök formájában. Négy ehhez szükséges appot készítettek, kettőt a kenyai, egyet az indiai, egyet a nigériai piacra, és minden szoftver leányvállalatokon keresztül, más néven tettek közzé. A botrányos személyi kölcsönök üzletében az Opera elnöke állítólag évek óta aktívan érdekelt. 

Hirdetés

A nyomozás fényt derített rá, a leírásokban még a hitelidőszak hossza is hibásan van feltüntetve, a Play Áruház 60 napos előírásának is alávág a 15-29 napos kerettel. A hirdetett 30 körüli százalék helyett ráadásul 365-876 százalékos kamatra adtak pénzt az appok. Aki elmarad a fizetéssel, azt telefonon, erőszakosan zaklatják, és a névjegyzékeiket is letöltik, majd az ismerőseiket is megkeresik. Ez utóbbit később abbahagyták, mert rájöttek, hogy illegális. 

Az Opera döbbenetes módon csak egy rövid közleménnyel reagált minderre, hibákat, félrevezető összegzést és megalapozatlan állításokat emlegetve. Konkrétumokba nem ment bele, az uzsoraüzletet sem tagadta. A cél valószínűleg a gyors nyereségszerzés volt, hiszen az Opera továbbra sem túl népszerű böngésző. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.