Hirdetés

Orbitális kamu volt a Meta egyik nagy bejelentése



|

Szó szerint hamis lábakon áll Mark Zuckerberg egyik legnagyobb ígérete.

Hirdetés

A napokban lezajlott a Meta nagy őszi dzsemborija, a Meta Connect 2022, melynek elsődleges célja ugyan az új prémium VR-headset, a vastag filccel beárazott Quest 2 Pro leleplezése volt, ám a Mark Zuckerberg vezette cég azért mást is tartogatott a nézőknek.

Elárulták például, hogy a Microsoft minden jósága elérhetővé válik a metaverzumban, ennél is nagyobb dobásként pedig beharangozták a lábak érkezését a szolgáltatásba. A Meta virtuális világában, a Horizon Worldsben használatos digitális alteregók ugyanis jelenleg csak lebegő torzók, mivel a platform egyszerűen nem képes lekövetni a lábak mozgását.

Ezért is volt nagy show, hogy Zuckerberg ígérete szerint hamarosan teljessé válnak a pixeltestek, hála a mesterséges intelligenciának, amely kiegészíti az összképet. Ennek bizonyítására egy videót is láthattunk a metaverzumban ugrándozó cégvezetővel.

Hirdetés

A közönség hozzáértőbb és érdeklődőbb részét lenyűgözte a technológia, ám most kiderült, hogy a Meta egy vaskos kamuval érte el a kívánt hatást.

Az UploadVR-nak nyilatkozva ugyanis a vállalat azóta beismerte, hogy a látványos demó valójában a filmekben és játékokban is használatos motion capture technológiával készült, vagyis nem Zuckerbeg csoda-MI-jét láthattuk akciózni, hanem valódi emberek segítségével felvett, előre rögzített profi animációkat.

Ez ugyanakkor nem azt jelenti, hogy ne érkeznének a lábak a Horizon Worldsbe, de az erősen kétségessé vált, hogy valóban olyan mutatós lesz a végeredmény, mint ahogy azt a Meta Connect ígérte. A cég azonban mégis sietett a funkció bemutatásával, vélhetően azért, mert az utóbbi hetekben több negatív hír is címlapokra került a platform kapcsán. Maga Zuckerberg azonban továbbra is optimistának mutatkozik, és nem figyel a károgókra.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.