Hirdetés

Nagy bajba került az Apple az 5G miatt



|

A Qualcommal folytatott háború miatt máshonnan kellene 5G-s modemeket szerezzen az Apple a 2020-as iPhone-okhoz, de úgy néz ki, hogy az Intel, a Samsung, a Huawei és a MediaTek sem jó választás, ezzel a lehetőségek viszont elfogytak.

Hirdetés

A Qualcomm és az Apple szabadalmi háborúja miatt a két fél kapcsolata továbbra is nagyon rossz, tehát az Apple még mindig csak az Intel modemekre építheti az iPhone készülékeit. Ez nem túl kedvező helyzet az óriás számára, elvégre így nem tudja versenyeztetni a beszállítóit, ráadásul az Intel megoldásai rendre gyengébbek, mint a rivális modemek. 

Hirdetés

Az Apple számára a Samsung, a Huawei vagy a MediaTek 5G-s modeme jelenthetne alternatívát, de egyik sem megoldás a gyakorlatban. A Huawei 5G-s modemét kizárt, hogy megrendelné az Apple, miután Amerika régóta nagy hadjáratot folytat a kínai cég ellen, nemzetbiztonsági okokból. A MediaTek modem egyszerűen nem ér fel a többihez, tehát az egyetlen opció a Samsung maradt. 

Dél-koreai médiajelentések szerint meg is kereste az Apple a Samsungot az Exynos 5100 5G-s modem kapcsán, de a Samsung visszautasította az Apple-t. Kiderült ugyanis, hogy a Samsung nem tud elegendő mennyiségűt gyártani még ebből a modemből, ami pedig van, azt a Galaxy S10 5G okostelefonban, valamint jó eséllyel a Galaxy Note 10-ben hasznosítja. Az Apple igényeit tehát jelenleg egyetlen cég sem tudja kiszolgálni, leszámítva a Qualcommot, amivel komoly vitákat kellene rendbe tegyen az Apple. 

Ha erre nem hajlandóak a felek, akkor az Apple vagy kénytelen igen komoly felvásárlást eszközölni vagy pedig az alapoktól kell elkezdje a fejlesztéseket (ezt nem tartják valószínűnek a szakértők). Az Inteltől előkerült korábbi szivárgások alapján az Intel pedig leállította az 5G-s modemek fejlesztését, mert az Apple állítólag már nem tartott igényt a cég szolgálataira (az Intel legnagyobb ügyfele az Apple volt ezen a piacon). 

Egy dolog biztos: az Apple igen komoly extra kiadásokba kell belemenjen, ha azt szeretné, hogy a 2020-as iPhone készülékei már 5G-képesek legyenek. Ellenkező esetben egy vagy két ciklussal is lemaradhat. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.