Hirdetés

Óriási bírságot kapott a Google, a Facebook és a Twitter



|

Miután az orosz hatóságok által illegálisnak minősített tartalmakat nem távolították el, több milliárd forintnak megfelelő bírságot kénytelenek fizetni.

Hirdetés

Oroszországban most először szabtak ki büntetést weboldalak éves forgalma alapján, és mivel pont a leglátogatottabb szolgáltatások érintettek, gigantikus összegekről van szó. A Google-nek például 7,2 milliárd rubelt, mintegy 32 milliárd forintot kell fizetnie, mivel a hatóságok által kifogásolt tartalmakat nem rejtette el a felhasználók elől. 

Idén az oroszok eleve kiemelt figyelmet fordítottak arra, hogy nyomasszák a technológiai cégeket, akik meglátásuk szerint nem moderálják megfelelően az általuk üzemeltetett felületeket.

Hirdetés

A Facebook mögött álló Meta olcsóbban megúszta, de azért meg fogja érezni: 2 milliárd rubelt kell fizetnie, míg a Twitter 3 millió rubeles büntetést kapott.

Nem tudni, hogy pontosan mik voltak az Oroszország által elrejteni kívánt tartalmak, viszont az ország médiahatósága korábban több, Alekszej Navalnij bebörtönzött ellenzéki vezetőhöz köthető oldalt letiltott, kötelezte a Google-t és az Apple-t egy hozzá kötődő alkalmazás törlésére.

Korábban a LinkedIn és a Dailymotion már be lett tiltva, ahogy számos VPN-szolgáltató is. Nem tudni, még, a Google és a Facebook visszavág-e valahogyan.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.